Senatorii USR-PLUS caută consilieri parlamentari

3
665

Grupul de senatori USR-PLUS și-a anunțat intenția de angajare a consilierilor parlamentari printr-un process de selecție ce are la bază experiența celor care doresc un asemenea loc de muncă.

Potrivit unui anunț publicat pe Facebook, senatorii USR-PLUS caută colegi dornici de muncă, dar și de învățare. Grupul parlamentar al Alianței USR-PLUS din Senatul României are 25 de parlamentari, care funcționează în 23 de comisii parlamentare permanente și în 25 de birouri parlamentare.

Consilierii parlamentari îndeplinesc sarcini legate de activitatea administrativă, juridică, legislativă și de gestiune a proiectelor parlamentarilor sau ale grupului parlamentar: realizează conexiunea dintre structurile Senatului și grupul parlamentar; citesc/analizează/propun amendamente pe inițiative legislative aflate în circuit parlamentar și generează recomandări de vot; oferă asistență juridică sau de specialitate pentru elaborarea unor inițiativei și pe orice subiect este necesar.

Locația de desfășurare a activității va fi stabilită în funcție de activitatea propriu-zisă, în București sau la birourile parlamentare disponibile în teritoriu.

Printre responsabilitățile consilierilor parlamentari se numără: analiză legislativă pe domenii specifice, inclusiv regulamentele instituțiilor publice; asigurarea asistenței de specialitate membrilor grupului parlamentar; asigurarea sprijinului necesar în cadrul ședințelor de pregătire a plenului; punerea la dispoziție a informațiilor și documentației necesare; proiecte de răspuns la petițiile și sesizările adresate grupului parlamentar; redactare de amendamente și proiecte legislative, fundamentare puncte de vedere.

Cerințele pentru un asemenea post sunt studii superioare într-unul din domeniile specifice ale comisiilor parlamentare, experiență în coordonarea de proiecte de complexitate medie sau activitati care implica actori multiplii și puncte de vedere diverse, experiență în analiză/tehnică legislativă reprezintă un avantaj (lipsa acestei experienței poate fi compensată prin dorința și capacitatea de învățare rapidă, flexibilitate și o abordare de tip “problem solving”) și experiență în redactare puncte de vedere și documentații.

Funcțiile de consilieri sunt disponibile atât în cadrul grupului parlamentar, cât și în cadrul birourilor parlamentare senatoriale. Toate angajările se fac pe perioadă determinată.

Aplicațiile formate din CV și scrisoare de intenție (de maxim o pagină) trebuie trimise la adresa de email usrplus@senat.ro, cu menționarea unei eventuale opțiuni de a lucra în cadrul unui anumit birou parlamentar/domeniu, în cadrul subiectului e-mailului trimis. Tot pe această adresă se pot trimite întrebări și nelămuriri în legătură cu procesul de recrutare.

Candidații selectați pentru a intra în procesul de recrutare vor fi contactați pentru interviuri.

Primul termen de aplicare este 15 ianuarie 2021, urmând ca alte sesiuni de recrutare să fie deschise ulterior.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.