Mamele cu gemeni, tripleti sau multipleti vor primi indemnizatie pentru fiecare copil nascut, potrivit unei initiative legislative aprobate, luni, de Senat. Astfel, in cazul nasterilor survenite in urma sarcinilor multiple, se acorda, suplimentar, cate 600 lei pentru fiecare copil incepand cu al doilea nascut, se stipuleaza in initiativa legislativa de modificare a OUG 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului.
Conform acestei initiative legislative, de prevederile legii vor beneficia si persoanele care se afla in plata la data intrarii in vigoare. Comisia pentru munca, familie si protectie sociala din Senat a adoptat raport de admitere cu unanimitate de voturi, motivandu-se ca votul favorabil a fost fundamentat pe necesitatea sustinerii financiare a familiilor cu copii rezultati din sarcini multiple. Initiativa legislativa apartine unui grup de deputati apartinand minoritatilor nationale, PNL si PDL. Decizia a fost luata cu voturi 86 de voturi „pentru”, neexistand voturi impotriva sau abtineri.
Senatul a fost prima Camera sesizata, forul decizional fiind Camera Deputatilor. Guvernul a dat un aviz pozitivinitiativei legislative care prevede acordarea alocatiei pentru fiecare copil, in cazul familiilor cu gemeni sau tripleti, a anuntat, in 3 aprilie, premierul Emil Boc.