decembrie 1, 2022

Semne bune anul are… RO 100 continua activitatile civice si sociale

RO 100 Zalau, unul dintre cele mai active ONG-uri din Salaj, a incheiat anul cu o campanie umanitara, in urma careia peste 50 de copii au primit un kit special care sa ii incalzeasca peste iarna: ghete bune si geci groase, nou-noute!

rn

Campania "Nici un copil fara o bucurie de Craciun" a inceput inca din luna noiembrie, cu identificarea beneficiarilor, aflati in grija Asociatiei Alaturi de Copii, sau pe lista de cazuri sociale a RO 100 Zalau din anii trecuti. S-au facut liste cu nume, marimi la haine si la ghete. in schimb, copiii au pregatit o serbare care a avut loc in 22 decembrie 2019 la Biserica greco-catolica Dumbrava. Pentru campania de comunicare si fundraising s-au demarat o serie de sezatori caritabile, la care au participat zeci de femei care au creat ornamente de Craciun din lana. Acestea au fost oferite in schimbul unor donatii.

rn

Aproape 100 de globuri, stelute si caciulite din lana au plecat la Londra, iar altele prin tara si judet.

rn

"Ne-am gandit sa facem ornamente din lana pentru ca este un material prietenos cu mediul, romanesc si potrivit perfect cu campania noastra, prin intermediul careia ne-am propus sa incalzim sufletele unor copii care nu au primit poate niciodata o haina sau o pereche de ghete noi. Lana incalzeste iata si la propriu si la figurat," transmite Alina Zara Prunean, comunicator RO 100 Zalau.

rn

"O data demarata campania, pe langa donatiile primite in schimbul ornamentelor de Craciun, au mai raspuns apelului nostru o serie de oameni inimosi care au cumparat pachetul de iarna pentru cate unul sau mai multi copii, dar si un donator principal, recunoscut pentru implicarea sa in comunitate. Multicom SRL a sponsorizat achizitionarea darurilor calduroase si de cea mai buna calitate pentru 20 de copii" – potrivit Cosminei Cozma, coordonatorul Comunitatii RO 100 Zalau.

rn

Campania s-a bucurat de succes, RO 100 reusind sa ramana in conturi si cu cativa banuti pentru campaniile urmatoare, pe care le vor dedica celor mici in urmatorul an. Una dintre constatarile echipei care se ocupa de proiectele organizatiei este ca, de regula, copiii din medii defavorizate au nevoie, in primul rand, de consiliere psihologica si proiecte de educatie alternativa! Este o investitie care va face bine circular, atat celor mici cat si intregii societati, pe termen lung.

rn

RO 100 Zalau lanseaza si o provocare pentru salajeni si ii cheama sa se implice in proiectele sociale, de educatie alternativa, civica sau de mediu, pe care le va desfasura si in 2020: "De Craciun fii mai bun… in fiecare zi".

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *