septembrie 24, 2023

Seminarul Ortodox din Zalau deschide portile invatamantului primar si gimnazial

0

Promotor al educatiei de calitate
Cum credeti, stimati parinti, ca va fi viata dumneavoastra si a copiilor peste cativa ani? Suntem siguri ca nu de putine ori v-ati pus aceasta intrebare si ca le dorinti implinire in toate aspectele vietii. O cheie care sa deschida usa dorintelor vietii noastre este educatia… o educatie temeinica, moderna, care sa completeze iubirea si eforturile pe care le-ati depus pentru a proteja si creste acea mare comoara care este sufletul propriului copil. Scoala noastra doreste sa vina in ajutorul dumneavoastra si al tuturor parintilor care poarta cu emotie in suflete grija viitorului copiilor lor. Credem cu tarie in mesajul Sfantului Ioan Gura de Aur, cel care a alcatuit cuvintele rugaciunilor din Sfanta Liturghie cu care se roaga crestinii de aproape doua mii de ani, care spune: “Daca-ti iubesti copilul arat-o prin educatia pe care i-o dai”. Iesim in intampinarea celor care vedeti adevarul in cuvantul Sfantului Ioan Gura de Aur, oferindu-va posibilitatea sa fructificati, atat valentele pozitive ale educatiei ce provine din scoala, prin oameni, cat si a celei care vine de la Marele Invatator – Mantuitorul nostru Iisus Hristos.
Liceul Ortodox “Sfantul Nicolae” Zalau, ofera aceeasi educatie de valoare pe care o ofera orice alta scoala, doar ca ne este specifica aceasta grija pentru educatia sufleteasca, moral-religioasa a copiilor. Pe parcursul anilor de scoala, copiii invata tainele comunicarii, stiintele, artele… Dar tainele sufletului, la ce materie le invata oare? Fiecare dascal isi preda disciplina sa si incearca sa dea tanarului si cateva sfaturi “de viata”, dar niciunul nu isi asuma rolul de a-l invata viata si fericirea. Si totusi, noi, ca si parinti, dincolo de meserie, ne-am dori ca aceste lucruri sa si le insuseasca mai intai copiii nostri. Suntem siguri ca in adancul sufletului orice parinte si-ar dori acestea pentru copilul sau. Daca si dumneavoastra urmariti aceste idealuri pentru propriul copil, va asiguram ca educatia de calitate si valorile morale crestine promovate de scoala noastra vor ajuta la atingerea acestor deziderate. Inspre orice meserie isi va indrepta gandurile, la terminarea ciclului gimnazial, fiicei sau fiului dumneavoastra, intalnirea cu Dumnezeu ii va fi de ajutor sa devina mai mult decat un bun profesionist in domeniul sau, un om si un bun crestin.
Alternativa noastra
Liceul nostru ofera copilului Dumneavoastra, pe langa aspectele specifice amintite mai sus, si urmatoarele: -un curriculum conform ordinelor Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, imbogatit cu optionale care sa satisfaca dorintele si inclinatiile elevilor; -cadre didactice calificate, bine pregatite, cu un inalt statut moral si o indelungata experienta la catedra (la majoritatea disciplinelor vor preda profesorii nostri care au experienta de predare si la nivelul liceal); -elevii vor avea posibilitatea de a fi consiliati spritual de catre cei 5 preoti profesori si pedagogi ai scolii; -un climat de siguranta, prietenie si moralitate; -clase dotate cu material didactic modern (laborator de informatica, laborator de stiinte, capela, laborator de limbi moderne, laborator de limbi clasice, biblioteca, sala de sport, internat, cantina etc); -posibilitatea continuarii traseului educational la nivel de liceu in cadrul profilului vocational-teologic (indiferent daca este fata sau baiat) si mai apoi la nivel de facultate la multiplele specializari ale facultatilor de teologie (teologie-asistenta sociala, teologie-litere, teologie-limbi straine, teologie-muzica, teologie-patrimoniu). Pentru ca aceste ganduri legate de educatia copiilor nostri sa devina realitate. Seminarul Teologic Liceal Ortodox Zalau si-a deschis portile si catre copiii care urmeaza sa fie integrati in invatamantul primar si gimnazial, transformandu-se in Liceul Ortodox “Sfantul Nicolae” Zalau. Scoala noastra nu pregateste doar viitori preoti, ci ofera posibilitatea ca toti elevii, din clasele a I-a pana in a XII-a, fie ei baieti sau fete, sa invete la o scoala unde, pe langa toate celelalte discipline, sa invete mai mult si despre aspectele vietii moral-religioase, mai mult despre Dumnezeu.
Unde ne gasiti…
Daca va ganditi ca oferta noastra ar fi o alternativa viabila pentru educatia copilului Dumneavoastra, va asteptam ca pentru mai multe detalii sa ne contactati fie la telefon 0260-610842 sau 0729-923672, fie la adresa noastra din Zalau, Str. Crisan nr. 15/A (in curte cu scoala Mihai Eminescu si Liceul Pedagogic). Noi, cadrele didactice ale Liceului Ortodox Sfantul Nicolae Zalau va asteptam cu drag!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut