octombrie 4, 2022

Șeful Tinerilor Liberali sălăjeni, supărat pe foștii ziariști din administrație

De la preluarea guvernării de către PNL, în alianță cu USR-PLUS și UDMR, într-o serie de instituții au fost preluați oameni din presa locală pe funcții de consilieri personali ai aleșilor locali, purtători de cuvânt, iar unii chiar au fost numiți în funcții de conducere în administrație. Această mișcare – deși justificată prin prisma faptului că purtătorii de cuvânt  au un rol important (sau ar trebui să aibă) în orice instituție, iar ziariștii, de regulă, au experiența și ”călirea” necesare depășirii unor situații incomode – pare să-l fi deranjat pe Daniel Ispas, liderul Tineretului Liberal sălăjean, care a ținut să-și exprime nemulțumirea pe o rețea de socializare.

”În ultimii ani văd tot mai mulți foști <ziariști> în administrația locală și centrală. Oare-i bine? Voi ce ziceți? P.S.: Și tot mai puțini specialiști… Unui <ziarist> nu îi este interzis să devină om politic, dar, dacă tot mai mulți ziariști devin oameni politici, atunci credibilitatea generală a breslei scade și rolul presei este afectat”, spune Daniel Ispas pe profilul său.

Probabil liderul liberal a uitat că tocmai unii dintre colegii lui au fost cei cooptați în administrație, iar o astfel de opinie exprimată public vine să conteste inclusiv poziția președintelui organizației județene de partid deoarece, cu siguranță, deciziile de a fi angajați comunicatori în aparatul administrativ local sau central s-au luat cu acceptul liderului, el însuși luând în echipa sa un fost redactor-șef de ziar, pe Olivian Vădan. Apoi, atacul vine la adresa lui Paul Maghiu, fost ziarist, devenit purtător de cuvânt la Primăria Zalău și instituțiile subordonate în mandatul lui Radu Căpîlnașiu, apoi consilier județean și purtător de cuvânt al Companiei de Apă Someș, iar recent a fost numit în funcția de administrator al județului Sălaj. Un alt coleg al lui Ispas, Paul Gorgan, tot fost ziarist, a ajuns anul trecut consilier în cabinetul președintelui Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu. În aceeași instituție, însă fără a face parte din PNL, a ajuns Andreea Vilcovschi Marton, ca purtător de cuvânt al Consiliului Județean Sălaj.

Nu cunoaștem motivele pentru care Ispas nu-i consideră specialiști pe cei sus-amintiți și, în fapt, nici nu contează atât de mult opinia sa atâta vreme cât cei care au nevoie de comunicatori își aleg oameni cu experiență, cu care pot să lucreze și care pot reflecta public, cât mai bine, activitatea lor și a instituțiilor pe care le conduc.

Lucian Bode îl avertizează pe subalternul său politic ce înseamnă comunicatorii…

În mod ironic, la numai câteva ore după postarea lui Daniel Ispas, președintele PNL Sălaj și ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode, a organizat o premiere a comunicatorilor din cadrul MAI. Deducem de aici că lecția subtilă pe care i-a aplicat-o public Bode președintelui TNL Sălaj vine ca un avertisment care ar trebui să-l determine să fie mai atent data viitoare când va dori să-și spună punctul de vedere în exterior…

“Am organizat astăzi (joi, 24 iunie -n.r.), la sediul MAI, o întâlnire a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, cu purtătorii de cuvânt din structurile de poliție, jandarmerie, poliție de frontieră și de pompieri de la nivel central și teritorial. Chiar dacă evenimentul s-a desfășurat în sistem online, atmosfera a fost una destinsă și plină de emoție! Ministrul i-a felicitat și i-a premiat pe cei mai activi dintre comunicatorii noștri, cei care în ultimul an au fost permanent printre oameni, aducând informații importante pentru comunități, mesaje de informare, de prevenire sau legate de restricțiile pe care această perioadă le-a impus. Munca purtătorilor de cuvânt nu este deloc ușoară. Purtătorii de cuvânt poartă responsabilitatea transmiterii mesajului instituțional cât mai bine documentat, la momentul oportun, într-o manieră accesibilă și, în același timp, fără a oferi opinii personale și fără a-și arăta emoțiile. Comunicarea presupune inteligență, adaptabilitate și disponibilitate 24/24h și raportarea permanentă la nevoile oamenilor din comunitățile în care își desfășoară activitatea. Le dorim comunicatorilor noștri să aibă succes în activitate și să fie în fiecare zi mai buni!”, anunța, zilele trecute, Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat.

Printre comunicatorii premiați de ministrul Bode se regăsește și Maria Cristea, purtător de cuvânt al IPJ Sălaj, care, de peste 10 ani, are misiunea de a transmite informații publicului larg, prin intermediul presei, și o face într-o manieră profesionistă. Pe această cale o felicităm și noi și-i mulțumim pentru buna colaborare!

2 thoughts on “Șeful Tinerilor Liberali sălăjeni, supărat pe foștii ziariști din administrație

  1. ce ati patit, stimate domn, nu ati prins o feliuta de cascaval si dvs si partidul a promovat in functii pe altii veniti din afara, care nu au lipit afise in viata lor, dar au cunoscut pe cine trebuie? Nasol….

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.