Șeful statului dă asigurări că România nu va intra în carantină totală după alegeri

15
283

Președintele Klaus Iohannis a dat asigurări că în România nu va fi instituită carantina generală după alegerile parlamentare. Șeful statului susține că informațiile pe această temă apărute în spațiul public sunt false și că, în acest moment, nu există intenţia de a declara starea de urgenţă, adăugând că experţii sunt de părere că în perioada următoare nu este nevoie de noi restricţii.

„Nu există nicio intenţie, eu nu intenţionez să promovez instituirea unei carantine la nivel naţional, un aşa numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet, nu există nicio intenţie de a intra în lockdown după alegeri. Repet aceste lucruri fiindcă sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se promoveze cu ştiri de tip senzaţional şi vor să ne spună ce s-ar putea întâmpla. Lockdown-ul nu se întâmplă!”, a spus şeful statului în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o miercuri la Palatul Cotroceni.

Președintele a menționat că vor fi luate măsuri de carantinare zonală sau regională, acolo unde situaţia o va impune.

„Abordarea pe care am avut-o până acum s-a dovedit că dă rezultate şi o vom menţine în continuare. Vom continua să instituim măsuri zonale sau regionale, deci în localităţi, acolo unde situaţia o impune, unde avem o creştere prea mare a numărului de cazuri. Trebuie să facem eforturi susţinute pentru a obţine schimbări pozitive, dar şi la nivelul altor indicatori relevanţi, pentru că, din păcate, mortalitatea şi gradul de ocupare a secţiilor de Terapie Intensivă sunt încă mult prea ridicate”, a afirmat șeful statului.

Klaus Iohannis a dat județul Sălaj ca exemplu de bună practică în lupta de combatere a evoluției pandemice.

„Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorităţi au fost corecte şi că populaţia a respectat aceste măsuri, ceea ce ne oferă motive de optimism. Este doar un început. Nu am învins virusul. Măsurile rămân în vigoare. Sănătatea românilor este pe primul loc şi orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute.(…) Avem pe ecran exemplele: din Cluj este Gherla şi trei exemple relevante din Sălaj, în special ne interesează Zalău. Se vede pe grafic că, din momentul când s-a carantinat localitatea, (…) se vede foarte clar că la început creşterea încetineşte şi după, în medie 7 zile, începe să scadă rata infectării. În aceste două grafice se vede chiar o scădere accentuată”, a afirmat şeful statului, cu privire la harta evoluției cazurilor de coronavirus.

15 COMENTARII

  1. POVESTI! Fratilor, nu mai puneti botu la asa ceva. Este clar ca dupa alegeri ne baga in casa. Daca PNL va ajunge la guvernare si va avea majoritate in Parlament, ne-am dus pe P**a cu totii.

  2. Celor 3 postaci PSD ei de mai sus! Nu va ajunge fb ? Oricum ce e al vostru al PSD ului e pus deoparte= lada de gunoi a istoriei iar voi i l veti urma .dada ,șezi blând ca pnl ul va avea majoritate in parlament .

  3. Mare presedinte avem, cu inteligenta sclipitoare. O putere de convingere colosala, mai ales atunci cand pronunta cuvintele in silabe. Mare noroc pe romani cu asemenea presedinte !!!

  4. @zalauanule, nu sunt psd-ist. Nu-i suport nici pe ei nici alte parzide. Ma dzgusta insa manipulares nesimtita si grosolana a fascistului si ungurului bulan. Oameni fara coloana,fara caracter,manipulatori si gretosi. O specie de taratoare care-si urmaresc doar propriul interes. Din pacate cei spalati pe creier ca tine nu inteleg nimic

  5. Oameni prosti, fara cultura, acestia sunt salajeni! Pentru ei, salajenii, (nu toti, din fericire) oamenii buni sunt cei care sunt ticalosi, ca Dragnea, Nicolicea, Iordache, Ciolacu, Dana Cota@familia, Nosa, Pop Gheorghe etc. Acestia, manipulabilii sunt bietii oameni de la tara, manipulati la randul lor de copiii lor care s-au ales cu niste locuri „caldute” pe la Primarii, pe la orase, comune, diverse institutii etc. Vai de noi, daca nu reusim sa de dezbaram de aceste canalii!

  6. Inainte de toate , acest cetatean (neamt la origine ) , asa zis „sef al statului” (care sef? care stat?) trebuie sa dea asigurari pe baza de probe irefutabile ca este intreg la cap , nu in exterior (fizic ) , ci in interior referitoare la dotarea cu neuroni functionali ??!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.