septembrie 26, 2022

Seful de Post din Cuzaplac, Cristian Nita, a fost luat la bataie in drum de trei indivizi

 

rn

Politist cu o vechime de 23 de ani, seful de post din Cuzaplac, Cristian Nita, a avut parte duminica seara de o experienta teribila. Trei indivizi care probau niste cai in drum, in vederea unui schimb, au devenit recalcitranti cand politistul le-a cerut sa elibereze strada si l-au luat la bataie pe seful de post.
Comunicatul politiei explica in mare contextul altercatiei dintre politistul de 47 de ani si cei trei barbati, care in cele din urma au fost arestati.
"Duminica, 1 iulie, in jurul orei 20.30, politistul a fost solicitat sa intervina la un scandal ce a avut loc in fata unui local din comuna Cuzaplac. “n timpul interventiei, politistul a fost agresat de trei barbati, toti din judetul Cluj. Toti trei au fost arestati preventiv pentru 30 de zile si depusi în arestul I.P.J. Salaj. Fata de acestia se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de ultraj. Politistul Cristian Nita are 47 de ani, este incadrat in Ministerul Afacerilor Interne din anul 1995, iar din anul 2004 isi desfasoara activitatea la Postul de Politie Cuzaplac", ne-a transmis IPJ Salaj.
Potrivit Judecatoriei Jibou, Parchetul de pe lânga Judecatoria Jibou a solicitat luni, 2 iulie, sa se dispuna arestarea preventiva a inculpatilor Pintea Cristian Flaviu Filimon, Pintea Teodor Gabriel Eugen si Farcas Felician Cosmin, cercetati pentru savârsirea infractiunilor de ultraj si tulburarea linistii publice. 

rn

Politistul a fost lovit cu o piatra,
tarat in sant si luat la pumni

rn

Filmul evenimentelor reiese din descrierea starii de fapt, pusa la dispozitia redactiei de Judecatoria Jibou.
"În fapt, în sarcina inculpatilor s-au retinut ca dumininca, 1 iulie, în jurul orei 20:30, inculpatii se aflau în apropierea barului SC O.E. SRL din loc. Cuzaplac, împreuna cu alte persoane, si probau cai în vederea efectuarii unor schimburi.
Prin activitatea lor, inculpatii au blocat circulatia pe DN 1 G, iar la un moment dat prin acel loc a trecut seful de post de la Postul de Politie Cuzaplac, Cristian Nita, cu autoturismul de politie, acesta aflându-se de serviciu pe evenimente. Agentul de politie a oprit si a coborât din autoturism, cerându-le inculpatilor sa paraseasca partea carosabila.
În aceasta situatie, agentul de politie Cristian Nita declara ca a fost prins de gât cu mâna si îmbrâncit de catre inculpatul Farcas Felician Cosmin. Agentul de politie a folosit sprayul din dotare, apoi a fost lovit cu o piatra de marimea pumnului, în spate, de catre inculpatul Pintea Cristian Flaviu Filimon. Crezând ca inculpatii au fost neutralizati, politistul vatamat Cristian Nita s-a dus la autoturismul de politie cu intentia de a-l parca în curtea barului din apropiere, pentru a nu fi distrus de catre inculpati, unul dintre acestia având la mâna un obiect din fier. În timp ce urca în autoturism, agentul de politie Cristian Nita a fost prins cu mâinile de picioare de catre inculpatul Pintea Teodor Gabriel Eugen si tras în santul de pe marginea drumului. În timp ce se afla în sant, conform declaratiei politistului, acesta a fost lovit cu pumnii de catre Pintea Teodor si Farcas Felician, iar Pintea Cristian l-a lovit peste spate cu un obiect din fier. La rândul sau, si Farcas Felician a luat la mâna o teava din fier folosita la atelajul tractat de cai, cu care a intentionat sa îl loveasca pe agentul de politie Cristian Nita, dar a fost împiedicat de martorul P.L.", se arata in documentul primit de la Judecatoria Jibou.

rn

Politistii din Sînmihaiu Almasului au venit
in ajutor si i-au cumintit pe agresori

rn

"Agentul de politie Cristian Nita a reusit sa îsi sune colegii de la Sectia de Politie Rurala Sînmihaiu Almasului si le-a cerut sprijinul. Acestia au sosit la locul incidentului, reusind cu greu sa îi convinga pe inculpati sa urce în autoturismul de politie pentru a-i însoti la Postul de Politie Cuzaplac. Aici au fost legitimati, stabilind ca se numesc Pintea Teodor Gabriel Eugen, Pintea Cristian Flaviu Filimon si Farcas Felician Cosmin.
Luni 2 iulie, inculpatii au fost retinuti 24 de ore, începând cu ora 7.00. Tot luni, judecatorii jibouani au admis cererea facuta de procurori si au dispus arestarea preventiva a celor trei inculpati pentru 30 de zile pana la sfarsitul lunii iulie inclusiv. Agresorii au fost depusi in Centrul de Arestare Preventiva al IPJ Salaj", potrivit starii de fapt transmise de Judecatoria Jibou.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.