septembrie 30, 2022

Seful Cancelariei Primului-Ministru anunta concedierea colectiva la institutie

Seful Cancelariei Primului-Ministru, Catalin Baba, a anuntat marti ca in structura pe care o conduce s-a declansat procedura de concediere colectiva. Declaratia acestuia vine dupa ce, marti, reprezentantii Cancelariei Primului-Ministru au avut o prima intrevedere cu cei ai salariatilor structurii si cu membri ai Sindicatului National al Functionarilor din Romania. ”Ambele parti au cazut de comun acord sa colaboreze in vederea aplicarii prevederilor legale”, a declarat Baba, la Palatul Victoria.
Catalin Baba a prezentat, la intalnire, demersurile initiate de Cancelarie pentru ”atenuarea consecintelor concedierii si compensatiile ce urmeaza a fi acordate in conformitate cu articolul 70 din Codul muncii si cu prevederile contractului colectiv de munca la nivel national”. ”In acest sens, s-a trecut la identificarea de locuri vacante in alte institutii si s-a propus acordarea unui salariu compensatoriu persoanelor care intra in programul de restructurare si concediere colectiva”, a anuntat Baba. El a mai spus ca primii vizati pentru concediere sunt cei care cumuleaza pensia cu salariul iar ultimii care vor fi pusi pe lista disponibilizatilor vor fi cei aflati in concedii medicale sau de cresterea si ingrijirea copilului. Baba a aratat ca urmatoarea intalnire va avea loc pe 2 martie.
La discutiile de la Palatul Victoria au mai participat si presedintele SNFP, Sebastian Oprescu, si consilierul de stat Cyntia Curt. Catalin Baba anunta in urma cu doua saptamani ca personalul Cancelariei va fi redus cu aproape jumatate, de la 304 la 167 de salariati.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.