Secția de Urologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău a fost dotată, recent, cu aparatură ultramodernă, minim invazivă, unitatea medicală ajungând să se numere, astfel, printre puținele din Transilvania care dețin asemenea echipamente.

Laserul ultraperformat Cyber Ho – Quanta System de 100 ww și o platformă de insuflare AIRSEAL pentru laparoscopia tridimensională, achiziționate de Consiliul Județean Sălaj, vor asigura servicii medicale complexe, de calitate, pentru pacienții din Sălaj și nu numai.

Sistemul laser Cyber Ho de 100 ww de la Quanta este mult mai performant în tratamentul litiazei urinare (calculi vezicali, calculi ureterali și calculi renali). Cu ajutorul laserului Cyber Ho procedurile de litotriție (ureteroscopie semirigidă, ureteroscopie flexibilă, litotriție vezicală) sunt mult mai eficiente și mai sigure pentru pacient prin complexitatea funcțiilor pe care le deține aparatul.

O altă aplicabilitate a laserului Cyber Ho va fi folosită pentru tratamentul adenomului de prostată prin tehnica HoLEP. Enucleorezecția prostatei prin tehnica HoLEP echivalentă rezectiei standard de prostată (TUR-P) este recomandată pacienților cu adenom de prostată și este indicată și pacienților cu tulburări de coagulare.

Secția de Urologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău este condusă de către medicul primar urolog Juravle Bogdan Ioan, echipa fiind completată de dr. Alb Alexandra, dr. Hârdo Vlad, dr. Hodor Tudor.

Secția de Urologie a Spitalului Județean de Urgență Zalău asigură pacienților servicii medicale de ultimă generație, la cele mai înalte standarde pentru întreaga patologie benignă și malignă din sfera urologică.