Se vrea reabilitarea Spitalului Vechi

Dupa ce a fost modernizata secția de pneumologie din cladirea “Spitalului Vechi”, situat pe strada Tudor Vladimirescu, peste drum de Școala Gimnaziala “Porolissum”, se anunța vești bune și pentru secția de boli infecțioase, de lânga pavilionul de pneumologie.

“Peisajul” din pavilionul Secției de boli infecțioase de la Spitalul Vechi nu-i tocmai unul demn de un spital acum. Consilierii județeni voteaza astazi proiectul de hotarâre “privind acordul Consiliului Județean Salaj pentru realizarea de catre Spitalul Județean de Urgența Zalau a obiectivului de investiții reabilitare, modernizare și dotare pavilion infecțioase și predarea catre Ministerul Dezvoltarii, Regionale și Administrației Publice prin Compania Naționala de Investiții a amplasamentului pavilion infecțioase”.
Concret, pentru accesarea fondurilor alocate în cadrul programului național de investiții în domeniul sanitar, și în confor-mitate cu prevederile Ordonanței de Urgența a Guvernului 25/2001, beneficiarii direcți trebuie sa transmita catre Compania Naționala de Investiții o solicitare motivata, pe baza careia obiectivul de investiții se cuprinde în lista sinteza ce urmeaza a fi aprobata de Ministerul Dezvoltarii Regio-nale. Astfel, Spitalul Județean de Urgența Zalau a început demersurile pentru realizarea obiectivului menționat. Însa, întrucât titularul dreptului de proprietate asupra imobilelor este Consiliul Județean Salaj, pentru realizarea investiției și predarea amplasamentului este necesar acordul proprietarului, care se poate conferi prin hotarâre de Consiliu Județean.
Cladirea ce gazduiește “Spitalul Vechi” este o declarata monument istoric, fiind construita la finele secolului al XIX-lea. Secțiile spitalului funcționeaza acolo din anul 1978. De atunci nu s-a facut nimic pâna în 2010, când a fost modernizata o parte din cladire.

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *