Se vor scumpi consistent asigurarile RCA si pentru locuinte

Polita RCA se scumpeste cu 25 la suta, asigurarea locuintei chiar si cu suta la suta. Acesta este pretul curateniei intarziate din interiorul pietei asigurarilor si al arbitrului pietei, care va fi achitat de catre milioane de romani.
Asigurarea de raspundere civila auto (RCA) se va scumpi anul acesta cu cel putin 20 – 25 la suta, in principal ca efect al masurilor dure luate in ultimele luni de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Punerea Astra Asigurari sub administrare speciala si implicit schimbarea strategiei de piata a celei mai mari societati de asigurare din Romania va duce la scumpirea politelor de asigurare. Astra Asigurari, alaturi de Euroins si Carpatica Asig. au practicat prime de asigurare cu mult sub nivelul mediu al pietei. Toate cele trei societati au fost acuzate ca, in diferite forme, au inregistrat deficite in ceea ce priveste constituirea de rezerve ori plasarea in reasigurare. Analiza preturilor practicate de cele trei societati, care de altfel au adunat 60 la suta din numarul total de contracte RCA, arata ca ele erau si cele care isi asumau riscurile cele mai importante, cum ar fi tinerii sub 30 de ani, taximetristii sau soferii care locuiesc in zone cu trafic ridicat.

Polita RCA va costa

cu cel putin 150 de lei mai mult
Un tanar care conduce un Logan de 1,6 litri ar fi trebuit, la finele anului trecut, sa plateasca un RCA la Astra de 590 de lei, la Euroins 600 de lei, iar la Carpatica 680 de lei. Aceeasi persoana, daca ar fi ales sa-si faca RCA la oricare dintre celelalte societati ar fi platit cu cel putin 150 de lei mai mult, adica circa 750 de lei.stop_coloana Scumpirea pentru cazul expus va fi de cel putin 150 de lei, adica de circa 25 la suta. Cel mai probabil, insa, majorarile vor fi mai mari, pentru ca intreaga piata va fi mai scumpa in 2014.

250 de lei cea mai ieftina

asigurare de locuinta
In ceea ce priveste asigurarile pentru calamitati si incendii, un lucru este sigur, si anume ca ele nu vor mai putea fi achizitionate la un pret mai mic de 20 de euro, adica nivelul de prima corespunzator politei de asigurare obligatorie emisa de Poolul de Asigurare Impotriva Dezastrelor. Insa politele de asigurare facultativa a locuintelor nu se vor opri la cei 20 de euro. De pilda, anul trecut, Asirom a vandut polite de asigurare facultativa a locuintei cu 258 de lei. Mentionam ca, spre deosebire de asigurarea obligatorie emisa de PAID pentru 20 de euro, polita facultativa standard acopera si riscuri cum ar fi distrugerea mobilei din casa ori distrugerea peretilor din cauza unor scurgeri de apa. „250 de lei ar putea ajunge sa coste, in medie, cea mai ieftina asigurare facultativa de locuinta, fata de 78 de lei in prezent”, a spus Bogdan Andriescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si consultanta in Asigurari din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *