decembrie 6, 2022

Se toarnă ultimul strat de asfalt pe DJ 108D

În cursul zilei de miercuri, 20 octombrie, a început turnarea stratului de uzură pe tronsonul de 4,3 km al DJ 108D, între Cehu Silvaniei și limita cu județul Maramureș.

Șantierul a fost deschis în august 2020, termenul de finalizare prevăzut în contract fiind februarie 2022. Antreprenorul estimează, însă, că recepția lucrărilor ar putea fi realizată la sfârșitul lunii noiembrie a acestui an.

Valoarea totală a proiectului este de 7,15 milioane de lei.

“Mă bucur să constat că proiectul se apropie de final. Lucrările derulate pe tronsonul de 4,3 km și finanțate integral din bugetul propriu al județului vin în completarea unei alte investiții pe care o derulăm pe acest drum județean, prin POR 2014-2020, și anume cea de pe sectorul Crișeni-Cehu Silvaniei, în lungime de peste 22 km. Pe de altă parte, și tronsonul de drum județean de pe teritoriul județului vecin este în plin proces de modernizare, în baza unui proiect implementat de administrația maramureșeană și finanțat din bani europeni. Am convingerea că reabilitarea acestei artere rutiere va îmbunătăți conexiunea dintre cele două județe, va asigura un trafic în condiții optime, va facilita mobilitatea forței de muncă și va contribui la dezvoltarea zonei”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Conform ultimelor evaluări realizate în teren de către reprezentanții beneficiarului, ai antreprenorului și dirigintele de șantier, lucrările au ajuns la un stadiu fizic de peste 85%. Până în prezent, au fost executate sau sunt în curs de finalizare următoarele lucrări: reabilitare drum (infrastructură și suprastructură) pe o lungime de 4.304 m, inclusiv banda de încadrare și acostamente; reabilitare podețe transversale și laterale; execuție șanțuri betonate și amenajare taluz; refacere sistem de semnalizare rutieră (marcaje, indicatoare rutiere, borne kilometrice și hectometrice); execuție acces la proprietăți/terenuri agricole și drumuri laterale.

1 thought on “Se toarnă ultimul strat de asfalt pe DJ 108D

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *