Se toarnă asfaltul pe drumul Crasna -Aghireș

Antreprenorul GP Săgeata Prod SRL a demarat lucrările de așternere a primului strat de asfalt (binder) pe drumul județean DJ191C, tronsonul cuprins între localitățile Crasna și Aghireș, anunță administrația județeană. În aceste zile, utilajele și muncitorii sunt la ieșire din localitatea Crasna, avansând spre zona barajului de la Vârșolț.

Conform discuțiilor purtate între reprezentanții Consiliului Județean Sălaj și cei ai GP Săgeata Prod SRL, se estimează ca până la sfârșitul lunii iulie, dacă și condițiile meteorologice vor permite, întregul tronson cuprins între localitățile Crasna și Aghireș, până la zona serpentinelor, să aibă așternut primul strat de asfalt pe o distanță de aproximativ 10 kilometri.

DJ 191 C se află în șantier de mai bine de un an de zile, printr-un proiect de reabilitare derulat de Consiliul Județean Sălaj. Tronsonul face parte dintr-un drum județean lung de 37 de kilometri (Nușfalău-Crasna-Zalău-Creaca), aflat în reabilitare. Investiția costă peste 65 milioane de lei și e derulată prin POR 2014-2021.

Termenul de finalizare a întregului tronson este iulie 2022.

S-au reluat lucrările și pe drumul Măeriște-Doh-Dumuslău

Pe drumul județean DJ110, același constructor și-a reluat activitatea, în prezent lucrând la amenajarea șanțurilor tehnologice betonate. Pe tronsonul de aproximativ 11 kilometri Măeriște – Doh – Dumuslău asfaltarea va începe în luna august, a dat asigurări constructorul GP Săgeata Prod SRL, urmând ca mai apoi să fie continuate lucrările spre localitatea Carastelec. Întregul tronson reabilitat va măsura o distanță de 16,5 kilometri.

”S-au făcut eforturi considerabile din partea tuturor factorilor implicați ca pe aceste două drumuri județene DJ191C și DJ110, aflate în reabilitare, să fie intensificate lucrările și să vedem cât mai repede asfaltul așternut pentru a asigura o circulație rutieră cât mai bună și în siguranță. Ne cerem scuze, încă odată, tuturor cetățenilor pentru disconfortul creat și în special celor care au fost afectați de aceste lucrări de reabilitare”, spune Dinu Iancu Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.