Se tipăresc taloanele de pensii. Ce schimbări sunt

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a publicat un clip video duminică, 17 decembrie, pe pagina oficială de Facebook, în care demonstrează că majorarea pensiilor nu este un fakenews, adică noile cupoane de pensii sunt în curs de tipărire.

Cupoanele de pensii aferente lunii ianuarie conțin majorarea de 13,8 la sută a pensiilor pentru anul viitor.

https://www.facebook.com/Ministerul.Muncii.Romania/videos/381950407547717

Alături de clipul publicat, Ministerul Muncii a postat și un mesaj în acest sens: ”Se întâmplă chiar acum! Cupoanele de pensie cu majorarea de 13,8% se tipăresc începând din această dimineață; colegii din Casa Națională de Pensii sunt pe poziții. Din ianuarie, pensionarii vor primi banii prin mandat poștal sau pe carduri”.

În secțiunea de comentarii, reprezentanții Ministerului au publicat și două poze cu cupoanele de pensii majorate.

Casa Națională de Pensii Publice face eforturi pentru evitarea întârzierilor

Imprimarea taloanelor de pensii nu a fost încă finalizată, însă, conform afirmațiilor lui Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii, se depune un efort considerabil pentru a preveni eventuale întârzieri. Conform declarațiilor oficialului, nu se prevede posibilitatea de a întâmpina întârzieri în procesul de imprimare a celor cinci milioane de taloane de pensii. Pentru a se finaliza tipărirea la timp, având în vedere și sărăbătorile de iarnă, se desfășoară activități în ture, inclusiv în weekend, pentru a garanta că acest proces nu va avea nicio întârziere și pentru a asigura livrarea promptă a taloanelor la Poșta Română.

Prin urmare, în prima zi lucrătoare a lunii ianuarie, beneficiarii ar urma să primească pensiile cu o creștere de 13,8%.

„Nu există această posibilitate. Aș vrea să spun lucrul acesta din start, pentru că în momentul acesta, când discutăm, colegii mei lucrează. Se lucrează în ture și sâmbăta și duminica, astfel încât acest proces de tipărire a celor cinci milioane de taloane de pensii să nu aibă absolut nicio întârziere și ele să fie predate în timp util colegilor de la Compania Națională de Poștă, astfel încât în prima zi lucrătoare din luna ianuarie oamenii deja să-și primească pensiile majorate cu 13,8%”, a spus șeful Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu.

Vă reamintim că, în baza noii legi a pensiilor, punctul de pensie se majorează cu 13,8%, ajungând de la 1.785 de lei la 2.032 de lei.

Concomitent, cuantumul pensiei minime va fi majorat de la 1.125 de lei la 1.281 de lei. Începând cu 1 septembrie 2024, aproximativ 3 milioane de români vor beneficia de o majorare a pensiilor cu 40 la sută. Totodată, toți cei aproximativ 5 milioane de pensionari din sistemul public vor înregistra o creștere a punctului de pensie cu 13,8%.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *