Se suplimentează bugetele pentru Rabla Clasic și Rabla Plus 2021

0
289

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat luni, 26 iulie, epuizarea integrală a bugetelor pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus, precum și suplimentarea valorilor de destinate înscrierilor persoanelor fizice și, totodată, a bugetelor totale.

Astfel că Programul Rabla Clasic are la dispoziție încă 5 milioane de lei pentru noi înscrieri, din 26 iulie. Pentru Rabla Plus, bugetul alocat persoanelor fizice a fost suplimentat cu 20 de milioane de lei. De asemenea, bugetului total al programului i se vor adăuga 200 de milioane de lei, din data de 21 august.

Reamintim faptul că persoanele care casează o mașină mai veche de 8 ani beneficiază, în cadrul Programului Rabla Clasic de o primă de 7.500 de lei la achiziționarea unei mașini noi. Primei de casare i se poate adăuga un ecobonus de 1.500 de lei, dacă emisiile generate de noul autovehicul sunt reduse, iar în cazul în care motorul este un motor hibrid, se adaugă un ecobonus în valoare de 3.000 de lei. Toate aceste bonificații se pot cumula, astfel că, prin Programul Rabla Clasic, reducerea maximă poate ajunge la 12.000 de lei.

De asemenea, în cadrul Programului Rabla Plus, la achiziționarea unui autoturism 100% electric, beneficiarul primește un ecotichet de 45.000 de lei (10.000 euro), la care se adaugă și prima de casare, în valoare de 7.500 lei, pentru casarea mașinii mai vechi de 8 ani. Dacă beneficiarul programului predă spre casare un autovehicul uzat și achiziționează un autovehicul electric hibrid plug-in, acesta primește o sumă maximă de 27.500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.