ANRE a aprobat tarifele reglementate de distribuție a gazelor naturale aplicabile consumatorilor de gaze naturale beneficiari ai serviciului de distribuție, începând cu 1 iulie.

Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei a aprobat o creștere medie cu 19% a tarifelor reglementate de distribuție a gazelor naturale aplicabile consumatorilor de gaze naturale beneficiari ai serviciului de distribuție, care reprezintă aproximativ 10 lei/MWh distribuit.

Modificarea tarifelor este determinată de trei factori principali: creșterea costurilor serviciului de distribuție gaze naturale cu inflația prognozată a anului 2024 de 4,6%, creșterea costurilor de capital în urma realizării în anul 2023 a unui volum investițional record, atât în racordări de noi consumatori, cât și în extinderi de sisteme de distribuție în zonele concesionate, precum și ca urmare a reducerii cantității de gaze naturale distribuite în anul 2023 cu 8%. Cu titlu de exemplu: pentru un client casnic care locuiește într-un apartament cu 3 camere și are un consum anual de gaze naturale de 3 MWh, valoarea lunară a facturii de gaze naturale poate crește cu aproximativ 2,5 lei, susține ANRE citat de profit.ro.