Se schimbă examenul de Titularizare pentru învățători. Matematica a fost introdusă în noua programă

0
349

Cadrele didactice care doresc să devină titulari pe post în învățământul primar vor susține, la examenul de Titularizare 2021, și o probă scrisă la Matematică. Modificarea este prevăzută în programa publicată, marți, în Monitorul Oficial.

Potrivit noii programe, la disciplina Matematică, pentru Titularizare 2021, candidații trebuie să învețe următoarele capitole: Elemente de teoria mulțimilor, Mulțimi de numere, Numere naturale, Numere întregi, Numere raționale, Numere iraționale, Ecuații,inecuații și sisteme de ecuații, Elemente de organizare a datelor, Unități de măsură pentru lungime, arie, volum, capacitatea vaselor, masă, timp, valoare, Elemente de geometrie, Triunghiul, Patrulaterul, Cercul, Corpuri geometrice și Metode aritmetice de rezolvare a problemelor.

Până acum, învățătorii care doreau un post pe perioadă nedeterminată susțineau examenul de Titularizare la Limba și Literatura Română, Elemente de pedagogie școlară și Elemente de didactică generală aplicată disciplinelor din învățământul primar.

Conform EduPedu.ro, pe lista noutăților introduse de anul viitor în programă mai figurează curentele literare și culturale (romantism, realism, modernism, simbolism, expresionism, neomodernism-perioade și trăsături), doi autori noi, George Bacovia și George Călinescu, pentru examenul de Limba și Literatura Română, precum și 5 capitole suplimentare de Pedagogie Școlară pentru probele de Pedagogie și Didactică.

Titularizarea este un concurs național, organizat pentru ocuparea posturilor didactice declarate vacante în învățământul preuniversitar de stat și are ca scop selectarea de candidați pentru ocuparea posturilor sau catedrelor pentru perioadă nedeterminată, respectiv pentru suplinire pentru o perioadă determinată de timp. În sesiunile de examen, pentru ocuparea posturilor vacante din învățământ, în fiecare an se dau probe scrise și/sau probe practice/orale la specialitatea postului didactic dorit de candidați.

Candidații care obțin la examen minimum media 7 se pot titulariza în ordinea descrescătoare a mediilor pe posturile sau catedrele vacante scoase la concurs. Pentru a putea fi repartizați pe un post vacant pentru suplinire, participanții la concurs trebuie să obțină minimum media 5.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.