septembrie 29, 2023

Funeriu renunţă la bacalaureatul desfăşurat pe parcursul anului şcolar, in favoarea celui desfăşurat la sfarşit de an.

Bacalaureatul va incepe, anul viitor, in 6 iunie, cu evaluarea competenţelor de comunicare orală in limba romană şi nu in februarie, aşa cum s-a intamplat in acest an, potrivit Ordinului de Ministru aprobat in 31 august. Pentru prima oară in ultimii 20 de ani, examenul de bacalaureat din 2010 a inceput in timpul anului şcolar şi nu la sfarşitul acestuia. Probele orale s-au desfăşurat pe parcursul lunilor de şcoală, incepand din febuarie şi pană in luna mai. Modificarea propusă pentru noul an şcolar propune ca examenul de bacalaureat să se desfăşoare in ultimele trei săptămani din luna iunie 2011.

PROFESORII SĂLĂJENI LUAŢI PRIN SURPRINDERE
Această modificare va constitui un avantaj din punct de vedere organizatoric, pentru că nu va mai bulversa intregul an şcolar, precizează Laura Crişan, directorul Liceului Pedagogic “Gheorghe Şincai” din Zalău. Din punct de vedere al incadrării, insă, ordinul de ministru nu specifică ce se va intampla cu orele elevilor şi profesorilor din ultimele trei săptămani de şcoală. Laura Crişan consideră că incadrarea profesorilor va trebui modificată, pentru că vor fi mai puţin cu trei săptămani in noul an şcolar la clasa a XII-a, iar ministrul va trebui să aducă modificări la ordinul emis. Directorul adjunct al Colegiului Naţional “Silvania” Zalău, Iulia Florian a aflat abia ieri de ordinul de ministru şi consideră că ordinul va delimita clar examenul de bacalaureat de anul şcolar, dar va creea probleme cu incadrarea profesorilor.
Bacul va dura trei săptămani-6 iunie 2011-1 iulie 2011
Potrivit calendarului de desfăşurare a examenului de bacalaureat, inscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen va avea loc intre 23 – 27 mai 2011, iar cursurile se vor incheia in 27 mai pentru clasa a XII-a. Intre 8 – 10 iunie 2011 va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală in limba maternă, intre 13 – 17 iunie evaluarea competenţelor digitale, 20 – 23 iunie evaluarea competenţelor lingvistice intr-o limbă de circulaţie internaţională. Prima probă scrisă, la limba romană, va avea loc in 27 iunie. Ea va fi urmată in 28 iunie de cea la limba maternă, pe 29 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe 1 iulie 2011 va fi programată proba la alegere a profilului. In 3 iulie se vor afişa rezultatele, iar in 4 iulie vor putea fi depuse contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face intre 5 – 7 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate in 8 iulie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut