Se repară podețul de la Cuzăplac, avariat de viituri

0
93

Consilieii județeni au votat, în ședința de miercuri, 30 iunie, proiectul de hotărâre referitor la aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie „Punere în siguranță podeț pe DJ 108N, km 3+344, localitatea Cuzăplac”.

Podețul din zidărie de piatră a cedat în partea carosabilă, aproape de axul drumului, situație ce se datorează fenomenului de subspălare a zidăriei, ca urmare a fenomenelor hidro-meteorologice din ultimii ani, scrie în referatul care însoțește proiectul. În acest moment, circulația în zonă nu se desfășoară în condiții de siguranță.

Pentru a remedia deficiențele, este necesară realizarea unor lucrări de intervenție asupra podețului, valoarea totală a investiției propuse fiind de 50.000 lei, inclusiv TVA.

Drumul județean DJ 108N, pe care se află și podețul din localitatea Cuzăplac, este unul din drumurile aflate în domeniul public al județului Sălaj și în administrarea Consiliului Județean Sălaj.

Acesta pornește din localitatea Aghireșu, județul Cluj, la intersecția cu DJ 108C și traversează localitățile Petrindu, Tămașa, Cuzăplac, Almașu, Băbiu și Mesteacăn, având punctul final la intersecția cu DJ 108A.

Consiliul județean Sălaj are în administrare o reţea de drumuri județene cu o lungime de 604,57
kilometri. În conformitate cu prevederile legislației în vigoare, administrația județeană are obligația de a asigura circulația în condiții de siguranță și confort pentru toți participanții la trafic.


LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.