octombrie 4, 2022

Se reintroduce masca în spațiul liber?

          

Organizația Mondială a Sănătății își exprimă îngrijorarea legată de agresivitatea noii tulpini de coronavirus, Delta. Noua variantă se răspândește cu o viteză alarmantă, iar OMS recomandă ca masca sanitară să fie purtată în continuare, pentru a evita creșterea numărului de infectări.Totodată, organizația a ajuns la concluzia că vaccinurile de imunizare împotriva coronavirusului nu pot opri transmiterea acestuia.

“Oamenii nu se pot simți în siguranță doar pentru că au primit cele două doze. Încă trebuie să se protejeze. Vaccinurile nu vor opri singure transmiterea comunitară. Oamenii trebuie să continue să poarte măști, să stea în spații aerisite, să fie atenți la igiena mâinilor, să păstreze distanța și să evite aglomerațiile. Aceste lucruri rămân importante, chiar dacă ești vaccinat”, a spus directorul general adjunct al OMS, Mariangela Simao.

Din datele transmise de Organizația Mondială a Sănătății, reiese că tulpina Delta a Covid-19 este cea mai transmisibilă dintre toate mutațiile identificate până în prezent. Potrivit conducerii organizației, aceasta s-a răspândit deja în 85 de țări din lume.

Pe teritoriul României sunt active, de asemenea, mai multe forme ale coronavirusului. Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat, la rândul său, că varianta Delta pare a fi cea mai periculoasă dintre mutații și că în țara noastră s-au raportat cel puțin 44 de cazuri de infectare cu Delta.

“În cazul tulpinii britanice, 1 caz genera 4 cazuri secundare. În cazul tulpinii Delta, 1 caz poate genera 7 cazuri de infectare”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Pe de altă parte, observăm că în România a scăzut drastic interesul cetățenilor pentru imunizarea împotriva Covid-19, însă Valeriu Gheorghiță consideră că acest aspect este doar temporar.

“În ultima perioadă am observat o scădere a persoanelor care se adresează pentru vaccinare. Vorbim de o medie de circa 10.000 de persoane, care se vaccinează cu doza 1 în ultima perioadă. Noi considerăm că, foarte probabil, este vorba despre o perioadă temporară de înregistrare a acestei scăderi și ne așteptăm ca, în perioada următoare, numărul celor care vor fi vaccinați să fie în creștere”, a afirmat medicul.

În prezent, în România, purtarea măștii este obligatorie în aer liber doar în zonele aglomerate.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.