februarie 9, 2023

Se reia plata subventiilor pentru animale

Veste imbucuratoare pentru crescatorii de animale salajeni. Incepand cu data de 15 ianuarie a.c s-a trecut la efectuarea platilor pentru subventiile pe cap de animal. Din informatiile primite de la Ioan Tarau, sef Serviciu ajutoare de stat si masuri de piata din cadrul Agentiei pentru Plati si Interventii in Agricultura – Centrul Zalau, aflam ca in prima transa, pentru bovine a fost achitata drept subventie suma de 350 lei/cap, iar pentru ovine, tot in prima transa, 25 lei/cap de animal. Din pacate pentru detinatorii de ovine s-au efectuat platile pentru subventii doar in proportie de 70 la suta, pentru ca in majoritatea cazurilor nu a fost intocmita documentatia corect. Situatia s-a remediat in mare parte si detinatorilor de ovine urmeaza a le intra in aceste zile, in contul bancar, sumele din prima transa. Totodata, toti proprietarii de ovine carora li s-a aprobat cererea de subventie pentru anul 2008 vor primi inca 19 lei (pe cap de ovina) in cea de a doua transa.
Detinatorii de bovine, indreptatiti sa primeasca subventii, pe langa cei 350 de lei din prima transa, mai au de incasat cate 145 lei in transa a doua. Dl. Tarau motiveaza aceasta intarziere prin lipsa lichiditatilor la nivel national, in speta la ministerul de resort. Pentru subventiile pe laptele conform, aferente trimestrului IV al anului trecut, producatorii pot depune cererile pana pe data de 25 ianuarie a.c. Nu-i lipsit de importanta faptul ca fermierii salajeni produc in jur de 1,5 milioane litri de lapte conform pe trimestru. Din sursa antementionata mai aflam ca in anul 2008 valoarea subventiilor pentru crescatorii de animale din judetul nostru, subventii provenite din bugetul national, se ridica la 300 miliarde lei vechi.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut