Se reia licitația pentru două poduri la Valcău de Sus

1
163

Compania Națională de Investiții a decis rezilierea contractului pentru execuția a două poduri peste râul Barcău, în comuna Valcău de Jos, și organizarea unei noi licitații pentru finalizarea acestora. Un pod este executat în proporție de 90 la sută, iar al doilea pod în proporție de 30 la sută.

Reziliere contract pentru nerespectarea graficului de execuție

Compania Națională de Investiții (CNI) a semnat un contract de execuție pentru două poduri peste râul Barcău, în localitatea Valcău de Sus, poduri afectate grav de inundații și devenite aproape impracticabile. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat în decembrie 2017 și podurile trebuiau finalizate în cursul anului trecut.

Potrivit primarului comunei Valcău de Jos, Ioan Roșan, este vorba despre lucrările de reabilitare pod peste râul Barcău în localitatea Valcău de Sus, km 1+800,  valoarea investiţiei fiind de 450.000 lei, și de  reabilitarea podului peste râul Barcău în localitatea Valcău de Sus, km 2+300, valoarea investiţiei  fiind tot de 450.000 lei. 

”Pentru cele două investiții s-a întocmit proiectul tehnic care va fi suportat din bugetul local și depus la CNI. În anii precedenți, din cauza inudațiilor, cele două poduri au fost afectate,  fiind aproape impracticabile. Aceste poduri asigură accesul pentru mai multe gospodării, școala și grădinița din Valcău de Sus. Lucrările sunt finanțate prin CNI, din capitolul Lucrări de primă urgență provocate de inundații”, precizează primarul comunei Valcău de Jos.

Ioan Roșan mai precizează că licitațiile au fost câștigate de către SC Consilva S.A.

”La început toate lucrările  au decurs conform contractului, fără nicio problemă. Din nefericire,  în anul 2019 administratorul firmei s-a îmbolnăvit grav, fapt care a dus la sistarea lucrărilor și apoi la rezilierea contractului de către finanțator, respectiv CNI. Urmează o evaluare a stadiului fizic al lucrărilor, întocmirea unei situații la zi de către proiectant și reluarea licitației pentru restul de lucrări neexecutate. Sperăm că vom avea constructori care să participe la licitația pentru executarea restului de lucrări și ca, în cel mai scurt timp, să se poată circula în condiții de siguranță pe acele zone”, mai spune primarul Ioan Roșan.

Primul pod este executat în proporție de 90 la sută,  iar al doilea în proporție de 30 la sută.

”Menționez că nu s-a decontat nicio lucrare neexecutată, iar lucrările executate sunt plătite la zi de către CNI”, precizează primarul comunei Valcău de Jos.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.