Se redeschid piețele

12
395

În acest weekend, se redeschid piețele în toată țara. Anunțul a fost făcut de șeful statului, Klaus Iohannis, care a explicat că decizia are la bază scăderea semnificativă a numărului de noi cazuri de infectare cu Covid-19 din ultimele săptămâni.

„Am putut să constatăm că în ultimele săptămâni numărul de noi cazuri a scăzut semnificativ. (…) După discuții cu specialiștii, am decis ca la sfârșitul acestei săptămâni să fie redeschise piețele. E cu siguranță o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe, dar și pentru românii care vor să își facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă” ,a precizat președintele.

Guvernul a hotărât închiderea piețelor începând din 9 noiembrie, ca urmare a recomandărilor CNSU. Cu toate acestea, în urma nemulțumirilor exprimate de comercianți și producători, multe dintre aceste spații au fost redeschise prin eliminarea pereților de sticlă sau a celor modulari, acolo unde acest lucru a fost posibil. Alte piețe din diverse localități și-au mutat și desfășurat activitatea la standurile amenajate în aer liber, spre nemulțumirea vânzătorilor care s-au plâns de condițiile meteo dificile pe care trebuie să le îndure.

Și în județul Sălaj au fost închise piețele agroalimentare. În municipiul Zalău, de exemplu, atât producătorii și comercianții, cât și reprezentanții administrației locale au solicitat redeschiderea celor două hale agroalimentare, din centru și de la Astralis, însă fără succes.

Comercianții au catalogat închiderea piețelor agroalimentare ca fiind o măsură nedreaptă, considerându-se discriminați de faptul că supermarketurile și magazinele au rămas deschise în tot acest timp, deși acestea își desfășoară activitatea tot în spațiu închis.

12 COMENTARII

  1. Penibil nemțălău ăsta, ce are el cu deschisul piețelor doar nu e purtător de cuvânt al guvernului? În loc să promulge legea votată recent de parlament la inițiativa psd, de redeschidere a piețelor, neamțu vrea să fie și el băgat în seamă, se crede mare sculă pe basculă. Oare ce face sică mandorlică, e la una mică ? Închiderea piețelor a anunțat-o arahatu iar deschiderea nemțălău, cică, la sfârșitul săptămânii. Ăsta nu știe că sfârșitul săptămânii e duminică când piețele sunt închise !

  2. Bai, asta ori e prost,ori e prost.Ma refer la dulapul ala parcat din greseala la Cotroceni.Parca vrea sa piarda voturi.Pi mai Rambo,daca aveai un pic de simtz politic le deschideai naibii saptamana viitoare ca sa nu aiba cineva ca mine,ideea sa spuna c-ai facut-o ca sa merem din piatza la sectia de votare.Le dai apa la moara tuturor celor ce urasc penele.Esti un neinspirat,D-le Presedinte!

  3. Adi ! Daca nu ai fi ” prieten” cu bufonul orasului am povești mai multe.Lasa l dreacului de curvar! Te de in ” bot” la prima lui nemulțumire.Reflecteaza!

  4. L-ati pus pe analfabetul militian Pop Gheorghe de la Racas primul pe lista pentru ca doriti sa „va sapati” propriul partid, sa-l vedeti in pubela istoriei. Buna lucratura securista! Ca doar cine-l alege pe agramat care fuge de toata lumea, inclusiv de toti ziaristii? Numai prostii care nu stiu ca asta a fost fugarit la Revolutie din Zalau. Totusi, n-au fost destule mandate? 4 mandate in care n-a facut nimic, nimic, nimic pentru salajeni.

  5. Silviu ai mare dreptate.Insa din pacate sunt gloata de votanți bugetari ai PSD, gen A mare de la 3 dec ,13 41 pm,un puturos si lîngă de șefă bătrână, care se crede buricul pământului,un neica nimeni in drum etc.Prezenta masivă la vot va face ca aceste sinistre personaje sa dispară.Asa ca ,HAI MASIV LA VOT !

  6. Pt Mircea ,valabil si reciproca,macar sti vorba aia ,cu prostii sa nu te pui ca ajungi ca ei.Oare care este acela ? Ti ai raspuns singur ,ma ” duc ” de pe aici ca sa nu ma molipsesc de prostie.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.