Se reabiliteaza in sfarsit si urata Cladire albastra din centrul Zalaului

Se reabiliteaza in sfarsit si urata Cladire albastra  din centrul Zalaului

Inca nu se stie daca va ramane tot sediul PSD, se va face sala de cununii, cum a promis Ionel Ciunt, sau zalauanii vor alege destinatia utilizari imobilului

rn

Cladirea in care isi are sediul PSD Salaj si in care au birouri cei doi parlamentari salajeni ai PSD se modernizeaza. Traficul pietonal este deja restrictionat pe strada Unirii. Tot ce putem spera este sa se lucreze de calitate. Era si pacat de cladirea de patrimoniu. Pur si simpli se dezintegra; cadeau bucati in capul trecatorului.
"Cum tot centrul Zalaului dinspre hala agroalimentara se modernizeaza, era rusinos ca numai cladirea in care se afla sediul PSD sa ramana in paragina. Cu aprobarea Consiliului local municipal investim din bugetul local 1.500.000 de lei pentru reabilitarea si modernizarea cladirii de pe strada Unirii nr.15. Lucrarile incep de la acoperis, fima care executa lucrarea este SC Stacon SRL", ne spune viceprimarul Teodor Balajel.
Modernizarea, in linii mari, inseamna lucrari de constructie, instalatii electrice noi, instalatii sanitare de canalizare, instalatii termice si de ventilatie etc.
Primarul Ionel Ciunt promitea inca de acum doi ani ca aici va fi un sediu frumos amenajat, pentru cununii, dar lucrurile nu mai sunt tocmai clare acum.
Cum PSD ocupa la ora actuala cladirea, deputatul Iuliu Nosa spune ca va cere primariei alt sediu pentru biroul sau parlamentar, pentru a se muta pe timpul modernizarii cladirii. Dar nici nu stie inca daca sediul PSD va mai fi in aceasta cladire.
Viceprimarul Balajel nu stie nici el inca destinatia cladirii dupa modernizare. "S-ar putea sa facem o sala de cununii, s-ar putea sa aiba alta destinatie, vom face o dezbatere cu cetatenii si, in functie de optiunile lor, vom stabili destinatia", spune Balajel.

rn

Prioritate… foarte veche

rn

Modernizarea Cladirii albastre a fost pe lista de proiecte a autoritatilor inca din 2012. Pe atunci era primar Radu Capilnasiu. Apoi totul a intrat sub tacere, pana in 2016, cand tot Radu Capilnasiu invita zalauanii la o dezbatere publica pentru a gasi cea mai buna destinatie pe care ar putea-o avea aceasta cladire de patrimoniu. Conducerea primariei s-a schimbat la alegerille locale din vara lui 2016 si Capilnasiu n-a mai apucat sa-si vada visul implinit. Tentative de reabilitare a avut apoi si Ionel Ciunt, dupa ce a fost ales prim-edil al municipiului. A facut doua licitatii pentru intocmirea documentatiei de reabilitare a cladirii, insa nici o firma nu s-a prezentat cu oferta la licitatie.

rn

Era odata sediul Primariei

rn

Cunoscut sub denumirea de Cladirea albastra, imoblilul de pe strada Unirii nr. 15 a fost construit ia sfarsitul secolului 19 si inceputul secolului 20. A fost sediu al Primariei orasului Zalau pana dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial.
In perioada comunista a fost sediu al mai multor unitati, cu precadere din comert (Uniunea judeteana a cooperativelor de consum, Alcom, Comert industrial etc). Dupa 1990, gazduieste sedii ale mai multor partide politice sau birouri parlamentare.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *