Se reabilitează drumul de la Suplacu de Barcău la Marghita

Drumul este într-o stare avansată de degradare, iar sălăjenii care merg la Oradea fie fac slalom printre cratere, fie ocolesc pe la Aleșd

Drumul național 19B, care leagă nordul județului Bihor de Sălaj, se află, de ani de zile, într-o stare deplorabilă. Șoseaua este plină de gropi, fiind un adevărat pericol pentru siguranța rutieră.

Ruta este frecvent folosită de sălăjeni pentru a merge la Oradea, pe la Chiribiș.

Anunțul privind reabilitarea drumului a fost făcut de președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan. Potrivit acestuia, din cei 20 de kilometri care sunt în stare deplorabilă pe teritoriul județului Bihor, primii 9 kilometri dinspre Chiribiș au fost scoși la licitație de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj.

“Valoarea estimată a lucrărilor este de peste 7 milioane de euro, iar ofertele vor putea fi depuse până în 20 octombrie. După stabilirea firmei câștigătoare și semnarea contractului de execuție, la începutul anului viitor ar urma să înceapă lucrările. Conform contractului, trebuie terminate în maxim 10 luni. În toamnă, acest prim tronson va fi complet reabilitat.

În paralel cu această procedură, studiul de fezabilitate pentru reabilitarea porțiunii următoare, până la limita cu Sălajul, este în faza de avizare la Compania Națională de Autostrăzi. După obținerea aprobărilor, se va demara procedura de licitație și pentru cel de-al doilea tronson, până la sfârșitul acestui an.

Dacă nu vor fi întârzieri în aceste proceduri de contractare, până la sfârșitul anului viitor ar trebui să se circule în condiții decente și pe acest drum.

Cu toate că starea acestui drum național nu este responsabilitatea directă a Consiliului Județean Bihor, se cuvine să îmi cer scuze tuturor celor care-și strică suspensiile mașinilor trebuind să circule în zona Suplacu de Barcău. Am făcut demersuri în toată această perioadă pentru reabilitarea drumului, dar știu că asta nu-i încântă pe cei care au circulat pe acest drum. Mulțumesc domnului Cecan, directorul DRDP Cluj și echipei tehnice pentru urgentarea proiectului, iar conducerii CNAIR și Ministerului Transporturilor pentru alocarea fondurilor necesare”, a declarat Ilie Bolojan.

sursa foto: openpetition.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *