Se reabilitează DJ 109P, Halmășd-Camăr-limită cu județul Satu Mare

Președintele Consiliului Județean Sălaj a semnat marți, 5 iulie, contractul de proiectare, asistență tehnică și execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare a DJ 109P, tronson de aproximativ 24 de kilometri care leagă DN 1H, la Halmășd, de limita cu județul Satu Mare.

Tronsonul trece prin satele Halmășd, Cerâșa, Cosniciu de Jos, Ip, Zăuan Băi și Camăr, se intersectează cu două drumuri naționale – DN 1H și DN 19B, dar și cu cinci drumuri comunale – DC 934, DC 93, DC 96, DC 101 și DC 100. Contractul a fost semnat cu SC Dimex-2000 Company SRL. Bugetul total al proiectului este de 101 milioane de lei (TVA inclus) și va fi gata în termen de 3 ani și trei luni de la semnarea contractului. Din acest termen, proiectarea va dura 10 luni, iar execuția lucrărilor se va realiza în doi ani jumate de la emiterea ordinului de începere. Principalele intervenții la drum vizează refacerea suprafeței carosabile, reabilitarea podețelor, amenajarea de șanțuri si rigole carosabile, realizarea accesului la proprietăți, amenajarea stațiilor de autobuz, precum și lucrări pentru siguranța circulației.

credit foto: Consiliul Județean Sălaj

 “Banii europeni nerambursabili sunt o resursă extrem de importantă pentru dezvoltarea armonioasă a oricărei zone, asigurarea unui echilibru social și economic și creșterea calității vieții cetățenilor. Întrucât ne dorim să atingem o rată cât mai mare de absorbție a acestor fonduri, eforturile noastre se îndreaptă spre pregătirea de proiecte mature pentru momentul în care vor fi lansate ghidurile și vor fi deschise liniile de finanțare. Această abordare ne va permite să reducem considerabil timpul aferent procedurilor birocratice și, implicit, să eliminăm eventualele întârzieri. Un astfel de proiect este și cel privind reabilitarea și modernizarea DJ 109P, arteră cu o lungime de circa 24 km, ce asigură legătura între DN 1H și județul Satu Mare”, a subliniat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.