Se prelungesc finanțările prin PNDL

Obiectivele de investiții cuprinse în Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa 1, 2015-2020, sunt prelungite, ca posibilitate de finanțare, cu încă doi ani, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență aprobat de Guvern.

Potrivit ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, în cadrul PNDL – etapa 1 au fost încheiate contracte pentru lucrări la 3.362 de obiective de investiții, din care până în prezent sunt finalizate 2.325 de obiective. 1.037 de obiective de investiții nu sunt încă finalizate.

“Nu avem recepția lucrărilor așa cum prevede legislația în vigoare din partea autorităților locale, transmisă Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Și dacă nu am fi prelungit această perioadă de derulare a lucrărilor la aceste obiective de investiții, existau două riscuri majore: în primul rând, eficiența acestui program și necesitatea dezvoltării infrastructurii locale ar fi avut de suferit și poate un efect și mai grav, care se referă la faptul că dacă nu am fi prelungit acest program, la 1.037 de obiective de investiții, sumele deja alocate, finanțate de către minister, care se ridică la peste 4 miliarde de lei noi, ar fi trebuit returnate de către autoritățile administrației publice locale, ceea ce ar fi creat o foarte mare problemă la multe UAT-uri. Drept urmare, am propus această prelungire și guvernul a fost de acord”, a explicat ministrul.

Cseke Attila spune că, potrivit noilor reglementări, atunci când, temporar, ministerul de resort nu dispune de alocații bugetare, se va putea finanța continuarea lucrărilor pe veniturile proprii ale UAT-urilor , pentru a nu se opri investițiile și pentru a avea un termen de finalizare apropiat de cel prevăzut în contract.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.