septembrie 26, 2022

Se pot cumpăra titluri de stat TEZAUR și în luna noiembrie 

Saving Every Quarter, Nickel, Dime, & Penney

Începând cu 1 noiembrie 2021, Ministerul Finanțelor emite trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 3,75 la sută, 4,25 la sută, 4,65 la sută. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată, se arată într-un comunicat al Ministerului de Finanțe.

Titlurile de stat pot fi cumpărate astfel: între 1 – 24 noiembrie 2021 de la unitățile Trezoreriei Statului; între 1 – 23 noiembrie 2021 pentru mediul urban și 1-22 noiembrie 2021 pentru mediul rural, prin Compania Națională Poșta Română.

”Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile”, arată ministerul.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

2 thoughts on “Se pot cumpăra titluri de stat TEZAUR și în luna noiembrie 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.