Se poate face hemodializa si fara umilinta

Se poate face hemodializa si fara umilinta

Pacientii Hemo Vest se declara extrem de multumiti de amabilitatea si profesionalismul personalului
Daca treci peste orgolii si interese personale, nu este deloc greu sa iti dai seama ca hemodializa pacientilor salajeni cu insuficienta renala nu numai ca nu reprezinta o problema reala, ci, mai mult, ca exista toate premisele ca ea sa se realizeze in conditii mult mai bune ca pana acum. E suficienta o simpla vizita la Centrul Hemo Vest, atat de hulit de unii, dar atat de apreciat de pacientii care au decis sa vina aici convinsi ca, astfel, fac un pas in fata in directia unei vieti mai sanatoase. “Sunt aparate noi, de ultima generatie, ale caror efecte benefice asupra sanatatii mele le-am simtit de la prima sedinta, iar personalul este mereu atent ca noua sa ne fie bine”, ne-a spus unul dintre cei mai… vechi pacienti ai centrului, in timp ce astepta, uitandu-se la televizor, ca aparatele cu pricina sa faca treaba rinichilor bolnavi. Un alt pacient, aflat ieri la prima sedinta de hemodializa in acest centru, remarca, si el, “disciplina si respectul personalului fata de pacienti. Cel mai mult ma deranja sus (n.r.: la Centrul de Hemodializa din cadrul Spitalului Judetean) umilinta la care eram supus. Chiar le spuneam celor de acolo ca prefer sa-mi dea doua palme decat sa ma faca sa ma simt umilit”.
Tot pacientii ne-au semnalat si un alt aspect care evidentiaza pozitiv acest centru in raport cu cel vechi: permanenta prezenta in mijlocul lor a medicilor specialisti nefrologi. “Tratamentul bolnavului cronic pe hemodializa nu se limiteaza doar la hemodializa in sine, ci presupune si tratamentul complicatiilor insufiecientei renale cronice”, ne-a explicat dr. Mihai Raicu, medic specialist nefrolog, care a subliniat ca pacientii hemodializati trebuie urmariti foarte atent si permanent de specialisti, pentru a putea fi identificata si tratata imediat orice complicatie, existand, altfel, riscul de deces. Acesta este motivul pentru care doi nefrologi supervizeaza in permanenta sedintele de hemodializa, pregatiti sa intervina la cea mai mica problema. Grija pentru sanatatea pacientilor s-a materializat si prin separarea celor infectati cu virusuri hepatice de cei relativ sanatosi. “Exista circuite separate pentru cele doua categorii de pacienti, pornind de la intrari separate, toalete separate, saloane si aparate separate. De asemenea, asistentele care lucreaza cu bolnavii infectati nu lucreaza, in acelasi timp, si cu cei neinfectati” – ne-a explicat dr. Raicu.
Totul este gratis!
Intrucat Centrul Hemo Vest presteaza servicii medicale de hemodializa in baza unui contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, pacientii nu trebuie sa plateasca nimic, intreg tratamentul, inclusiv cel pentru complicatiile insuficientei renale si analizele medicale, fiind gratuit. Gratuit este si transportul pacientilor de la domiciliu la centru si invers, in zilele programate pentru dializa.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *