Intrucat ambulatorul Spitalului Orasenesc necesita reparatii si modernizari, Primaria Simleu Silvaniei a realizat un Studiu de Fezabilitate (SF) pentru reabilitarea lui. Conform acestui document, valoarea investitiei este estimata la 2,7 milioane de euro, aproximativ 9,7 milioane de lei.
„Din aceasta suma, aproximativ 407.000 de euro vor fi asigurati din bugetul local si cel de stat, diferenta reprezentand finantarea prin Programul Operational Regional (POR)”, ne-a declarat primarul Simleului, Septimiu Turcas.
Prin acest proiect se va urmari imbunatatirea infrastructurii sociale, reabilitarea si modernizarea serviciilor de sanatate de care beneficiaza populatia orasului, fiind prevazuta inclusiv dotarea ambulatoriului spitalului cu echipamente si aparatura medicala moderna. „Studiul de Fezabilitate a fost inaintat Ministerului Sanatatii, care a avizat documentatia, astfel ca Primaria Simleu Silvaniei a contractat realizarea Proiectului Tehnic”, a mai adaugat {urcas.
Potrivit declaratiilor sale, prin asigurarea de aparatura moderna si de conditii de munca mai bune vor fi atrasi si medici care sa lucreze la spitalul orasenesc, in momentul de fata existand, ca peste tot in tara de altfel, probleme in ceea ce priveste angajarea de personal medical calificat.