Se modernizează școala din Peceiu cu finanțare de 12 milioane de lei

Cererea depusă de Primăria Bănișor pentru finanțarea modernizării școlii primare din satul Peceiu a fost aprobată, completându-se astfel interesul pentru condiții cât mai bune de învățare pentru elevi.

Sorin Maxim, primarul comunei Bănișor, spune că valoarea totală a investiției, conform Devizului General, va fi de peste 12 milioane de lei, din care valoarea alocată construcțiilor și instalațiilor va fi de circa opt milioane de lei.

”La Școala din Peceiu urmează cursurile elevii de ciclu primar din comuna noastră, din clasa pregătitoare până la clasa a IV-a. Sunt bucuros că am obținut finanțare deoarece, în urma acestei investiții, Școala din Peceiu va fi reabilitată și modernizată în totalitate, oferind copiilor o clădire modernă, sigură, propice desfășurării actului de învățământ. Investiția vine să completeze demersurile noastre pentru un învățământ de calitate în comună. Dacă în 2023 intram în <clubul> restrâns al comunelor din Sălaj care oferă elevilor masă caldă, program pentru care am alocat bani și în bugetul local din acest an, în 2024 vestea bună se referă la modernizarea infrastructurii școlare. De profesie sunt cadru didactic și mă bucură acest succes administrativ prin care reușim să asigurăm condiții moderne de lucru cadrelor didactice din școală și condiții moderne copiilor noștri. Țin să-i mulțumesc domnului președinte Ionel Ciunt pentru susținerea sa totală în acest demers”, a declarat primarul comunei Bănișor, Sorin Maxim.

Săptămâna viitoare, primarul Maxim va iniția o nouă etapă în realizarea acestei investiții, prin promovarea proiectelor de hotărâre în cadrul ședinței Consiliului Local pentru aprobarea documentației tehnico-economice, apoi amplasamentul va fi predat Companiei Naționale de Investiții (CNI), pentru executarea lucrărilor.

De precizat și faptul că în comuna Bănișor s-a realizat în totalitate rețeaua de apă și canalizare prin POIM, se fac branșamentele la fiecare gospodărie și există șansa ca alimentarea cu apă să se facă cât mai curând de către Compania de Apă din barajul Vârșolț, asta până când va fi gata aducțiunea de la Tarnița.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *