Se modernizează drumul dintre Tusa și limita cu județul Cluj

2
2565

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a semnat miercuri, 3 martie, contractul privind reabilitarea și modernizarea DJ 191D: Tusa – limită județ Cluj, km 19+200 – 31+300.

Investiția, derulată în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, are o valoare de 34,5 milioane de lei (inclusiv TVA). Durata contractului este de 18 luni, din care 14 luni pentru execuția efectivă a lucrărilor și patru luni pentru pregătirea recepției și alte activități specifice pentru finalizarea proiectului.

Drumul Județean 191D este situat în partea de sud-vest a județului Sălaj, avându-și originea în localitatea Nușfalău, la intersecția dintre DN 1H și DN 199, cu punct terminus în localitatea Vânători din județul Cluj, la intersecția cu DJ 108A, prin intermediul căruia face legătura cu E60/DN1, în localitatea Ciucea.

Sectorul de drum care face obiectul proiectului cu finanțare nerambursabilă se regăsește pe raza comunei Sâg, străbate localitatea Tusa și continuă până la limita cu județul Cluj.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, lucrările vizează reabilitarea și modernizarea următoarelor elemente ale drumului: carosabil (12.130 m), trotuar (750 m), șanț pereat/rigolă carosabilă/șanț de pământ (13.279 m), poduri și podețe (124 bucăți), stații de transport public (10 bucăți), zid de sprijin (4.577 m), parapet metalic de siguranță (7.890 m), elemente de semnalizare rutieră.

“Reabilitarea și modernizarea sectorului de drum DJ 191D va asigura accesul dintre Autostrada Transilvania spre zona de sud-vest a județului Sălaj, spre județul Cluj și legătura cu E81/DN1F: Zalău – Cluj, E60/DN1: Cluj – Oradea și DN1H: Zalău – Oradea – frontiera cu Ungaria, sporind, totodată, siguranța traficului la nivelul acestei microregiuni. Principala motivație a reabilitării acestui drum o reprezintă scoaterea din izolare și subdezvoltare a microregiunii aflate într-un vizibil impas de dezvoltare și mobilitate”, spune Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.