septembrie 24, 2023

Se lucrează pe toate șantierele din centrul Zalăului

1

Lucările la proiectul de pietonizare a străzii Unirii, unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare a municipiului Zalău, avanseazăpe toate șantierele. Se lucrează concomitent în Piața 1 Decembrie, Strada Unirii și Piața Iuliu Maniu.

“În Piața 1 Decembrie (platoul de marmură), constructorul a finalizat canalizarea pluvială, săpăturile până la cota de fundare, iar stratul de balast în fundație are un procent de 80 % în ceea ce privește realizarea, în timp ce turnarea stratului de beton a fost realizată în proporție de 30 %. Se lucrează în momentul de față la armare și turnarea stratului de beton.

Pe strada Unirii, se lucrează la realizarea canalizării pluviale ( 67%), la instalațiile electrice (60%) și la turnarea stratului de balast în fundație (45%) și la armarea stratului de beton (30%).

Săpăturile în zona Școlii Gimnaziale ”Simion Bărnuțiu” Zalău au fost finalizate. De asemenea s-a finalizat și realizarea canalizării pluviale și turnarea stratului de balast în fundație. În prezent se lucrează la armarea stratului de beton în fundație.

În curtea Colegiului Național Silvania se lucrează la armarea stratului de beton, după ce au fost finalizate săpăturile, canalizarea pluvială, isntalațiile electrice și turnarea stratului de balast în fundație.

În Piata Iuliu Maniu – Platoul Wesselenyi au fost finalizate săpăturile, canalizarea pluvială, iar în prezent se lucrează la turnarea stratului de balast în fundație (75 %)”, au precizat reprezentanții primăriei.

Proiectul administrației municipale privind reamenajarea zonei centrale a Zalăului și pietonizarea străzii Unirii ajunge la costuri de aproape 25 de milioane de lei, fiind finanțat din bani europeni.

Acesta prevede modernizarea zonei cuprinse între Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj şi Casa de Cultură a Sindicatelor (Piaţa 1 Decembrie 1918), continuându-se pe strada Unirii spre Primăria Municipiului Zalău şi Clădirea Transilvania (Piaţa luliu Maniu).

De asemenea, se vor moderniza Piața 1 Decembrie 1918 și Piața luliu Maniu și se vor realiza legături pietonale între strada Unirii şi Bulevardul Mihai Viteazu, din dreptul fostei clădiri Asirom, aflată acum în proprieteatea Consiliului Județean, pe lângă intrarea din spate a Şcolii Gimnaziale “Simion Bămuţiu”.

Pasajul pietonal existent între strada Unirii şi Bulevardul Mihai Viteazu va fi reabilitat, acesta urmând a fi acoperit cu vele solare cu rol de umbrire şi protecţie împotriva intemperiilor, iar pavajul va fi refăcut.

În cadrul aceluiași proiect, va fi amenajat și accesul la Colegiul Național ”Silvania”.

Durata de execuție este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucărilor.

1 thought on “Se lucrează pe toate șantierele din centrul Zalăului

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut