decembrie 6, 2022

Se lucrează la modernizarea străzii Mircea cel Bătrân din municipiu

Administrația locală a demarat, săptămâna trecută, lucrările de modernizare pe strada strada Mircea cel Bătrân din Zalău, situată în partea de nord – est a oraşului, între strada Alexandru loan Cuza și strada Ştefan cel Mare.

Lucrările sunt executate de firma Citadin, aflată în subordinea primăriei, iar în momentul de față se lucrează la terasamente și se efectuează săpături. Tronsonul ce se reabilitează era alcătuit din pământ şi, parţial, piatră spartă, prezentând denivelări majore, care puneau în pericol atât circulaţia rutieră, cât şi cea pietonală, din cauza lipsei trotuarelor şi, implicit, utilizarea părții carosabile de către pietoni.

În plus, lipsa unei canalizări pluviale ducea la scurgerea apelor pe suprafaţa carosabilă, cu revărsare apoi în strada Ştefan cel Mare.

Potrivit municipalității, la finalul lucrărilor va fi asigurat accesul la infrastructuri îmbunătățite pentru rezidenţii zonelor respective și pentru toti partipanții la trafic din zonele învecinate.

Partea carosabilă urmează a fi asfaltată, se vor realiza rețele de canalizare pluvială și infrastructură subterană pentru comunicații electronice va fi delimitată o zonă de spațiu verde și vor fi amenajate trotuare pe ambele părți ale străzii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *