Se lucrează de zor pentru extinderea UPU-SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău

0
512

Pe șantierul de extindere a UPU-SMURD din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău se lucrează de zor în această perioadă, după ce activitatea a fost stopată în timpul sezonului rece și reluată în luna martie. Finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, investiția derulată de Consiliul Județean Sălaj are o valoare totală de peste 15 milioane de lei și prevede modernizarea Secției UPU-SMURD pe o suprafață de circa 900 metri pătrați, extinderea Unității de Primiri Urgențe cu alți aproape 1.500 metri pătrați, precum și achiziția a 145 de echipamente medicale, în vederea soluționării celor peste 40.000 de cazuri care se adresează anual unității spitalicești.

În imediata apropiere a zonei de triaj și a structurilor de tratamente critice vor fi amenajate spații pentru consultații specifice destinate examinării cazurilor pediatrice. De asemenea, se va reorganiza zona de triaj unic al pacienților, prin crearea unui traseu dedicat urgențelor majore. Pacienților transportați cu ambulanța li se va asigura cale liberă până la camera de resuscitare, fără să se intersecteze cu spațiul de așteptare alocat în acest moment și pacienților triați.

Sala de așteptare pentru aparținători va fi izolată. Aceștia nu vor putea circula în zona de triaj și vor fi informați despre starea pacienților prin intermediul unui asistent social specializat și al sistemului de monitorizare implementat în acest an în cadrul Secției UPU-SMURD.

Investiția va permite reorganizarea spațiului pentru resucitare, extinderea și dotarea zonei de evaluare, tratament imediat și monitorizare, precum și extinderea și dotarea spațiului pentru evaluarea și tratamentul cazurilor ușoare, care nu necesită monitorizare.

În același timp, se vor reamplasa spațiile pentru consultații specifice, destinate examinării cazurilor ginecologice, se va crea un nucleu pentru evaluarea și tratarea pacienților care se prezintă la UPU cu afecțiuni ortopedice, vor fi create spații pentru investigații paraclinice și imagistice, dotate corespunzător, iar zona de mici intervenții chirurgicale va fi reorganizată în concordanță cu legislația în vigoare.

Șantierul a fost deschis în octombrie 2020, lucrările având o durată de execuție de 24 de luni. Din cauza condițiilor meteorologice, dar și ca urmare a identificării, în amplasament, a unor cabluri relocate ulterior de către beneficiarul direct, lucrările au fost suspendate pe timpul iernii, fiind reluate în 15 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.