ianuarie 31, 2023

Se lucrează de zor la drumul de la Rus spre podul de la Ciocmani

Drumul de la Rus la podul de la Ciocmani este în plin șantier. Constructorul a demarat vara aceasta lucrările de reabilitare pe drumul județean 109E, urmând ca acestea să fie finalizate în decembrie 2023.

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a participat, mercuri, la ședința lunară de progres pentru Drumul Județean 109E: Rus – Buzaș – Lozna – DN 1H (pod Ciocmani). La întâlnire au luat parte și membri ai echipei de implementare, reprezentanții antreprenorului, ai proiectantului, dirigintele de șantier, precum și primarii comunelor situate pe traseul de drum reabilitat.

Ședința a fost urmată de o vizită pe șantier, pentru evaluarea situației în teren.

“Reabilitarea și modernizarea acestui sector de drum județean reprezintă o provocare atât pentru administrația județeană, cât și pentru constructor, având în vedere că termenul limită de finalizare a contractului de finanțare din fonduri europene este decembrie 2023. Așadar, avem de executat o investiție amplă, aferentă unui tronson de aproape 35 de kilometri, într-un timp foarte scurt, ceea ce obligă ca lucrările să se deruleze într-un ritm susținut. Astăzi, am verificat stadiul lucrărilor și am purtat discuții cu factorii implicați pentru a identifica soluții la problemele apărute pe parcursul execuției lucrărilor. Sunt încrezător că printr-o organizare eficientă și o monitorizare constantă, investiția va fi gata la timp, astfel încât sălăjenii să poată circula pe un drum modern, iar turiștii să aibă un acces facil la această zonă mirifică a Țării Silvaniei”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu.

Din cei 34 de kilometri de drum județean care vor fi reabilitați, în prezent, peste 5 kilometri sunt de pământ și piatră, 4 kilometri din plăci de beton, iar restul asfalt, o mare parte în stare avansată de degradare.Reabilitarea și modernizarea tronsonului din DJ109E, ce traversează localitățile Rus, Buzaș, Negreni, Cormeniș, Valea Leșului, Lozna și Cliț este finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Investiția are o valoare totală de peste 113 milioane de lei, iar lucrările vor avea o durată de 20 de luni.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut