Se liciteaza lucrarile la legatura dintre tronsoanele de autostrada Nadaselu – Gilau si Gilau – Campia Turzii

Se liciteaza lucrarile la legatura dintre tronsoanele  de autostrada Nadaselu – Gilau si Gilau – Campia Turzii

Sapte oferte au fost depuse în cadrul procedurii de achizitie publica pentru finalizarea lucrarilor la Nodul Gilau si conexiunea dintre autostrada Nadaselu – Gilau cu Gilau – Campia Turzii, a informat vineri Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), conform Capital. 

Daca acest nod de legatura va fi realizat, salajenii vor putea intra pe autostrada din drumul spre Cluj, E 81, la Nadaselu. Numai daca se realizeaza insa si un pod peste Somes, ale carui lucrari sunt de aesemenea licitate.
Autostrada Gilau – Nadaselu este aproape finalizata, gradul de executie pâna în acest moment este de aproximativ 90 la suta, informa la finele anului tercut un comunicat al Ministerului Transporturilor.
Cele sapte oferte depuse pentru nodul rutier în data de 9 februarie la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere apartin Asocierii Copisa Constructora Pirenaica SA-SC Copisa Constructii SRL, Asocierii Delta Con SRL Dorohoi – Alveare Group Consorzio Stabile Italia, Asocierii ICM SPA – Nord Conforest SA, Implenia Baugesellschaft m.b.H, Asocierii Societatea Comerciala de Constructii Napoca SA-Ricciardello Construzioni SRL – Aduro Impex SRL, Tirrena Scavi Spa Italia, Viarom Construct SRL.
În comunicat se preciza ca sectiunea Gilau – Nadaselu va putea fi data în folosinta dupa finalizarea lucrarilor la Podul peste Râul Somes si la Nodul Rutier Gilau.
În acest moment, executia lucrarilor pentru pod se afla în licitatie. Pentru podul peste Somes lucrarile vor demara în aceasta primavara. Firma de constructii are la dispozitie 10 luni pentru realizarea lucrarilor. În 2014, a fost licitata proiectarea si executia podului, care a fost, însa, anulata. În 2015, s-a decis din nou scoaterea la licitatie, doar pentru lucrarile de executie.
În aprilie 2017 vor începe si lucrarile la Nodul Rutier Gilau, dupa ce va fi încheiat procesul de licitatie cu toate etapele aferente.
Autostrada Nadaselu – Gilau este cea mai apropiata de judetul Salaj, ea facand legatura intre drumul E81 Zalau – Cluj si autostrada Gilau – Campia Turzii.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *