ianuarie 29, 2023

Se întocmesc listele cu dascălii care doresc să se vaccineze

Healthcare cure concept with a hand in blue medical gloves holding Coronavirus, Covid 19 virus, vaccine vial

Până în 15 ianuarie, inspectoratele școlare trebuie să întocmească situația dascălilor și a personalului auxiliar din unitățile de învățământ dispuși să se vaccineze. O adresă în acest sens a fost trimisă deja în teritoriu, a afirmat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

”Aşteptăm aceste rezultate în data de 15 ianuarie, la ora 16.00”, a precizat ministrul.

Cât privește redeschiderea școlilor, ministrul Educației spune că sunt luate în calcul toate posibilitățile. Altfel spus, am putea adăuga, nimeni nu știe nimic.

“Orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut niciun scenariu. Nici scenariul în care am putea avea o deschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de şcolarizare, nu excludem absolut nimic. Însă, fiind vorba despre sănătatea copiilor, elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei care au competenţă cu acest subiect”, a afirmat ministrul Educaţiei la Digi 24.

De cealaltă parte, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat recent că redeschiderea şcolilor nu este condiţionată de vaccinarea profesorilor. În decembrie, într-o emisiune la Digi 24, declara însă că
că scolile s-ar putea redeschide după ce se încheie a doua etapă de vaccinare anti-COVID, în care sunt incluse și cadrele didactice, adică undeva la sfârșitul lunii martie, începutul lui aprilie.

În timp ce în spațiul public au apărut dascăli care au anunțat că nu au de gând să se imunizeze, au existat și părinți care au afirmat că nu sunt de acord să își lase copiii la școală dacă personalul din școli nu va fi vaccinat.

Un sondaj realizat de Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” în perioada 16-21 decembrie, pe un eșantion de 13.356 de profesori, arată că 56,3% dintre respondenți nu sunt de acord să se vaccineze împotriva COVID-19.

Cu privire la reluarea cursurilor față în față, 41,4% au fost de părere că reluarea cursurilor ar trebui să aibă loc după finalizarea campaniei de vaccinare la nivel național.

73,1% din cei chestionați au afirmat că doresc redeschiderea grădinițelor, 75,7% vor ca elevii din clasele pregătitoare și I-IV să revină în clase, 70,6% sunt de părere să școlile ar trebui redeschise pentru elevii claselor V-VIII, iar 69,4% au optat pentru redeschiderea liceelor și școlilor profesionale.

6 thoughts on “Se întocmesc listele cu dascălii care doresc să se vaccineze

  1. cred ca profesorii gen Tuduce Ioana cu 11000 lei net pe luna ar trebuii vaccinati primii …ar fi pacat sa dea ortu popii si sa piarda asemenea salarii

  2. N-ai inteles A. Numai un pesedist poate sa fie un (neo) comunist. Eu sunt orice, dar nu in gasca lui Pop Militianul si Dana Cota.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut