Se interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat

7
1266

Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul de la stat, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Cei care vor dori să se reangajeze în sistemul public după pensionare vor fi nevoiți să aleagă între pensie și salariu.

Ministrul Muncii spune că în momentul de față se lucrează la un proiect de lege care nu va mai permite pensionarilor să încaseze, pe lângă pensie, și un salariu din sistemul public.

„Avem foarte mulți oameni care în momentul de față se pensionează anticipat și se reangajează la stat cumulând pensia și salariul. Am pregătit un proiect de lege prin care îi lăsăm să opteze între pensie sau salariul la stat”, a declarat Raluca Turcan, la un post național de televiziune.

Bugetarii care aleg salariul vor putea rămâne angajaţi la stat până la vârsta de cel mult 70 de ani.

„Dacă sunt pensionari și trebuie să opteze, atunci ei se pot reangaja la stat, dar renunță la pensie. Nu se poate cumula pensia cu salariu la stat. Pensie cumulată cu salariul va fi doar în sistemul privat”, a explicat ministrul Muncii

În prezent, sunt numeroase cazuri de pensionari tineri, beneficiari ai facilităților oferite de legi speciale (foști angajați în structurile MAI, de exemplu). Potrivit statisticilor, la nivel național, din cei aproximativ 5 milioane de pensionari, 1,9 milioane au între 45 și 64 de ani. O bună parte dintre tinerii pensionari au ales să se reangajeze la stat, pentru a-și rotunji veniturile.

7 COMENTARII

  1. stay closser.n-a fi mnica ca de nunta lui Bula.o sa gaseasca cecere o solutie pentru bietii tineri pensionari militieni reangajati in sinecuri gen primarie,prefectura,agentii,s a m d. Al dreak,nu-l vezi pe unul sa se ceara la privat.Ce chestie mon cher.Parol!!!

  2. Graiule, poate faci o radiografie și afli câți pensionari (cei mai mulți speciali), își petrec timpul prin instituțiile statului din Zalău și îi pui în pagină.

  3. In primaria Zalau multi angajati care plimba o hartie din birou in birou si omoara internetul sunt simpatizantii politici si membrii ai USR, ei raman si vor continua probabil munca de a-l sapa pe Ciunt!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.