septembrie 29, 2023

Se înființează rețele de apă și canal în alte 11 localități din Sălaj

0

Alte 11 localități din județ vor benefficia de rețele de apă și canal după ce luni, 8 Februarie, la sediul Consiliului Județean Sălaj a avut loc semnarea contractului de lucrări ce vizează “Extinderea sistemului de alimentare cu apă” în zona Şimleu Silvaniei – Bobota şi extinderea sistemului de canalizare în aglomerarea Sărmășag, derulat de Compania de Apă Someș S.A., în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020.

Contractul are o valoare de aproapre 72 milioane lei fără TVA, cu o durată de execuție de 21 luni, și reprezintă contractul cu cea mai mare valoare dintre toate contractele adjudecate până în prezent pentru realizarea de rețele în mediul rural.

Se înființează rețele de apă în localitățile Cristelec, Doh, Măeriște, Giurtelecu Șimleului, Uileacu Șimleului, Mălădia, Sărmășag, Bobota, Derșida, Zalnoc, Camăr, și rețele de canalizare menajeră în Sărmășag, Derșida și Bobota.

“De la preluarea mandatului până în prezent suntem la al patrulea proiect de investiții majore semnat, în tot ceea ce înseamnă aducțiune de apă de la Tarnița către județul Sălaj. Suntem tot mai aproape de ceea ce ne dorim, de realizarea unei investiții majore care are ca scop creșterea standardului de viață al cetățenilor comunelor prinse în acest proiect de mare anvergură”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Până în momentul de față, în cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj s-au mai semnat contracte de lucrări pentru zonele: Zalău – extinderi, Jibou, Cehu Silvaniei, Șimleu Silvaniei, zona Vârșolț-Crasna-Ban-Cizer, zona Hida-Sutoru și Romita-Bogdana, zona Surduc-Cristolț-Băbeni-Letca-Lozna.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut