S-au împlinit 31 de ani de activitate la Consiliul Județean Sălaj

Data de 2 aprilie a marcat împlinirea a 31 de ani de la înființarea Consiliului Județean Sălaj.

Istoria instituției începe în 1926, an în care, în sediul de atunci al Prefecturii, a avut loc ședința de constituire a primului consiliu județean. În funcția de președinte a fost ales Gheorghe Pop de Oarța. În 1938, regele Carol al II-lea a desființat partidele politice și, implicit, consiliile județene.

Consiliul Județean Sălaj a fost reînființat după Revoluție, în 2 aprilie 1992, în urma primelor alegeri locale din România. Funcția de președinte al primului consiliu județean post-decembrist i-a revenit lui Victor Hălmăjan, al cărui mandat a durat până în 1996. În prezent, în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020, în fruntea Consiliului Județean Sălaj se află Dinu Iancu-Sălăjanu.

“Consiliului Județean Sălaj, adresez angajaților și colaboratorilor noștri, precum și tuturor sălăjenilor, cele mai sincere urări de bine și sănătate. Vă mulțumim pentru încrederea și sprijnul acordat instituției noastre. Continuăm să facem din județul Sălaj un loc mai bun, mai atractiv și mai prosper. În această perioadă a Postului Mare, să ne deschidem inimile pentru a primi cu bucurie și speranță Sfintele Sărbători Pascale. La mulți ani, Consiliul Județean Sălaj! La mulți ani, sălăjeni!”, este mesajul transmis de președintele Consiliului Județean, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Și clădirea care găzduiește instituția are o încărcătură istorică aparte. Puțini știu faptul că imobilul care găzduiește în prezent sediul Consiliului Județean Sălaj este una dintre clădirile reprezentative ale orașului, cu o încărcătură aparte și un rol bine definit în istoria locului. A fost, inițial, în perioada sa de glorie, cazarmă militară, apoi a găzduit Centrul Militar Județean, a devenit ulterior sediu pentru Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, iar din 2019 este sediu al Consiliului Județean Sălaj.

sursa: europeana.eu

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *