Se iau bani de la statuia lui Mihai Viteazul și se investesc la Cinema Scala

Cu toate că recepția finală a lucrărilor la Cinematograful Scala a avut loc joi, 23 septembrie, Primăria Zalău mai are de investit bani frumoși pentru buna funcționare a acestuia.

Sunt necesare lucrări suplimentare la instalația electrică, o nouă configurație arhitecturală în zona tavanului, la intrare, instalații de stingere, hidranți suplimentari, iluminarea naturală a scării de acces.

Potrivit administrației locale, suma necesară pentru executarea lucrărilor suplimentare de instalaţii electrice este de 20.881 lei cu TVA.
De asemenea, e nevoie de 10.862 lei pentru plata serviciilor de dirigenție de șantier, aflate în sarcina municipalității.
Sunt necesare alocări financiare și pentru a putea primi autorizațiile de la ISU.

“ Valoarea serviciilor de actualizare Scenariu de Securitate la incendiu pentru Cinematograf si verificare documentaţie tehnică de către verificatorii de proiect pe toate specialităţile este de 3.500 de euro fără TVA, (aproximativ 20.825,00 lei cu TVA). Acesta cuprinde: Actualizare Scenariu de Securitate la incendiu în coformitate cu toate modificările operate prin dispoziţii de şantier apărute în timpul execuţiei lucrării; Verificare din punct de vedere al cerinţelor de Securitate la incendiu prin verificatori de proiect atestați pe toate specialităţile; Documentaţia tehnică pentru obţinere Autorizaţie de Securitate la incendiu pentru ISU în două exemplare originale. Ulterior preluării de la CNI investiţia se poate autoriza şi ca sala de spectacole. În acest sens este necesară reluarea procedurii de autorizare pentru încadrarea acestui
obiectiv ca şi sală de spectacole. Pentru partea de actualizare Scenariu de Securitate la incendiu și verificare documentaţie tehnică de către verificatorii de proiect pe toate specialităţile , în vederea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu ca şi sală de spectacole valoarea serviciilor este de 2.700 de euro fără TVA (aproximativ 16.065,00 lei cu TVA)”, explică administrația locală în referatul care însoțește proiectul de hotărâre privind alocarea acestor sume, ce va fi supus săptămâna viitoare votului consilierilor locali.

Primăria propune ca banii să fie luați din fondurile alocate inițial pentru realizarea statuii lui Mihai Viteazul, chiar în fața cinematografului, obiectiv de investiții pentru care nu se va deconta anul acesta integral suma propusă.


4 thoughts on “Se iau bani de la statuia lui Mihai Viteazul și se investesc la Cinema Scala

  1. Mihai Viteazul are destule statui prin Romania. Sa cultivam si personalitatile contemporane. De exemplu primul presedinte la Romaniei democratice, domnul Ion Iliescu nu are nici o statuie. O statuie a lui Iliescu ar fi ceva deosebit si unic in Romania si ar pune Zalaul pe harta.
    Sau ceva care sa se lege de Zalau si de de acest cinematograf – o statuie sau macar un bust pentru domnul primar Ionel Ciunt – astfel s-ar imbina o personalitate locala cu acesta realizare. Omul care a scos zalauanii din intunecime si i-a adus la lumina primului cinema din judet – ca nu mai este altul.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut