Se fac înscrieri pentru cursurile de formare a ofițerilor și subofițerilor din Armata Română

Ministerul Apărării Naționale, prin intermediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Sălaj, a început înscrierile pentru cursurile de formare a ofițerilor și subofițerilor în activitate.

Pentru cursul de formare a ofițerilor în activitate sunt disponibile 10 locuri la specialitatea Educație Fizică și se va desfășura la Centrul de pregătire a cadrelor militare în domeniul educației fizice și sportului în armată, din București. Înscrierile se desfășoară până la data de 10 iunie 2022.

Cei interesați trebuie să aibă vârsta maximă de 45 de ani împliniţi, la data acordării gradului şi numirii în funcţie la finalizarea cursului de formare, să fie absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ superior acreditate, cu diplomă de licenţă, cu specializarea Educație fizică și sportivă sau Sport și performanță motrică. Pentru candidaţii care sunt militari în activitate în cadrul MApN, se cer cel puţin 3 ani vechime în serviciu ca maiştri militari/subofiţeri sau soldaţi/gradaţi profesionişti, în activitate (calculată de la data absolvirii studiilor militare/cursurilor de formare, respectiv a programuluide instruire, şi până la data începerii cursului de formare a ofiţerilor în activitate) și să fi fost apreciaţi prin ultimele trei documente de evaluare profesională anuală cu calificativul cel puţin “Foarte bun”. Pentru candidaţii civili, în rezervă sau din rândul personalului celorlalte instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională e nevoie de 3 ani experiență în domeniul studiilor de licenţă (să facă dovada că au lucrat cel puțin 3 ani în domeniul studiilor cerute).

Pentru cursul de formare a subofițerilor în activitate se efectuează înscrieri, până la data de 10 iunie, pentru 9 locuri la specialitatea militară Transporturi militare și Exploatare feroviară – Școala de Instruire pentru Logistică “General-maior Constantin Constantiniu”, Chitila. Candidații trebuie să fie absolvenți ai învățământului postliceal din domeniile Transporturi și Construcții, instalații și lucrări publice, sau ai învățământului universitar de licență în specializări corespunzătoare specialității militare.

Până la data de 15 iulie, se fac înscrieri pentru 20 de locuri la serviciul Muzici militare – Centrul de instruire pentru muzici militare, București. Candidații trebuie să fie absolvenți ai învățământului postliceal sau universitar de licență în domeniul Muzică.

Până la data de 29 iulie, se fac înscrieri pentru 140 de locuri la specialitatea militară Sanitar – Centrul de perfecționare medico-militară Sibiu. Candidații trebuie să fie absolvenți ai învățământului postliceal – calificarea Asistent medical generalist sau ai învățământului universitar de licență – specializarea Asistență medicală generală, și să deţină certificatul valabil de membru al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Până la data de 23 septembrie, se fac înscrieri pentru 60 de locuri la Parașutiști comando (40 de locuri) / Parașutiști (20 de locuri) – Şcoala de instruire a forţelor pentru operaţii special. Candidații trebuie să fie absolvenți ai învățământului postliceal sau universitar de licență – orice specializare.

Pentru cursul de formare a subofițerilor în activitate, vârsta maximă admisă este de 45 de ani împliniţi, la data acordării gradului şi numirii în funcţie la finalizarea cursului de formare. Candidații trebuie să fie absolvenţi ai învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat și ai învățământului postliceal (nivelul 5 de calificare) sau universitar, în domenii corespunzătoare specialității militare pentru care se organizează cursul de formare, conform precizărilor de mai sus. Pentru candidaţii care sunt militari în activitate în cadrul MApN, se cere cel puţin 1 an vechime în serviciu ca soldaţi/gradaţi profesionişti în activitate (calculată de la data absolvirii programului de instruire şi până la data începerii cursului de formare a ofiţerilor în activitate) ȘI să fi fost apreciat în ultimul document de evaluare profesională anuală cu calificativul cel puţin “Foarte bun”. Pentru candidaţii care provin din rândul persoanelor care nu au grad de cadru militar în rezervă e nevoie de 1 an experiență în domeniul studiilor necesare, corespunzătoare specialității militare (să facă dovada că au lucrat cel puțin 1 an în domeniul studiilor cerute).

Înscrierile se fac online la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php sau personal, la biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Sălaj, str. Lt.col Pretorian, nr. 30, Zalău, telefon 0745511616.

După înscriere și susținerea probelor de selecție vor fi întocmite dosarele de candidat, conform precizărilor personalului recrutor, iar examinarea medicală se va susține după concursul de admitere.

Pentru informare cu privire la profesia militară şi la oferta MApN accesaţi site-ul: www.recrutaremapn.ro sau cereți detalii la biroul informare-recrutare.

sursa foto: MApN

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.