Se fac înscrieri pentru cursurile de formare a ofițerilor în activitate

Ministerul Apărării Naționale, prin intermediul Centrului Militar Județean Sălaj, a început înscrierile pentru cursurile de formare a ofițerilor în activitate, sesiunea a II-a, specialitatea militară Educație Fiziă.

Acestea se vor desfășura în perioada 10 octombrie 2022-16 iunie 2023, la Centrul de pregătire a cadrelor militare în domeniul educației fizice și sportului în armată, din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I” București.

Pentru acest curs sunt disponibile 4 locuri, iar înscrierile se fac până în data de 12 august.

Cei iteresați trebuie să aibă cel mult 45 de ani împliniţi, la data acordării gradului şi numirii în funcţie la finalizarea cursului de formare, și să fie absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ superior acreditate, cu diplomă de licenţă, cu specializarea Educație fizică și sportivă sau Sport și performanță motrică. Pentru candidaţii care sunt militari în activitate în cadrul MApN, sunt necesari cel puţin 3 ani vechime în serviciu ca maiştri militari/subofiţeri sau soldaţi/gradaţi profesionişti, în activitate (calculată de la data absolvirii studiilor militare/cursurilor de formare, respectiv a programuluide instruire, şi până la data începerii cursului de formare a ofiţerilor în activitate) și să fi fost apreciaţi prin ultimele trei documente de evaluare profesională anuală cu calificativul cel puţin “Foarte bun”. Pentru candidaţii civili, în rezervă sau din rândul personalului celorlalte instituţii din sistemul național de apărare, ordine publică şi securitate naţională, sunt necesari 3 ani experiență în domeniul studiilor de licenţă (să facă dovada că au lucrat cel puțin 3 ani în domeniul studiilor cerute).

Înscrierile se pot face online la adresa https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php sau personal, la Centrul Militar Județean Sălaj, str. Lt.col Pretorian, nr. 30, Zalău, telefon 0745511616.

Selecția aptitudinală se desfășoară în perioada 8-26 august, la Centrul zonal de selecție și orientare Alba Iulia și constă în parcurgerea probelor psihologice (test de aptitudini, de personalitate și situațional), probelor fizice (traseu utilitar-aplicativ cu baremul 1 min. și 45 sec. ; alergare pe distanța de 2000 m cu baremul de 9 min. și 45 de sec.), interviului de evaluare finală.

Concursul de admitere se desfășoară în data de 26 septembrie.

După înscriere și susținerea probelor de selecție, vor fi întocmite dosarele de candidat, iar examinarea medicală se va face după concursul de admitere.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.