octombrie 3, 2022

Se fac angajări în învățământ

Guvernul a suplimentat, la finele săptămânii trecute, numărul posturilor din învăţământul preuniversitar de stat,. Executivul a adoptat o hotărâre care modifică HG nr. 369/2021 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei.

“A fost suplimentat cu 2.200 numărul posturilor din învăţământul preuniversitar de stat, inclusiv învăţământul special, centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională/Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională, necesare pentru preluarea creşelor în sistemul de învăţământ şi pentru acoperirea deficitului de personal didactic în şcolile şi grădiniţele în care a crescut numărul de formaţiuni şi pentru implementarea programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 350 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat”, a anunțat Executivul.

În Sălaj, căutăm încă directori de școli

Cu privire la posturile de directori și directori adjuncți ai unităților de învățământ din Sălaj, o parte dintre ele vor rămâne neocupate chiar și după cea de-a treia încercare de ocupare a acestora prin concurs.

La sesiunea actuală, s-au prezentat la prima probă, cea scrisă, 7 candidați, în condițiile în care sunt vacante 18 posturi de conducere în unitățile de învățământ din județ: 13 posturi de directori și 5 posturi de directori adjuncți.

În perioada 22-29 septembrie, candidații vor susține proba interviului.

Din 23 până în 30 septembrie se depun și se soluționează contestațiile, urmând ca în 30 septembrie să fie afișate și rezultatele finale ale concursului.

În 3 octombrie, candidaţii declaraţi admişi pentru mai multe funcţii ori unităţi de învăţământ trebuie să își exprime opțiunile, iar în 4 octombrie vor fi validate rezultatele finale. Deciziile de numire în funcție se vor emite în data de 5 octombrie.

Reamintim că aceasta este cea de-a treia încercare în vederea ocupării prin concurs a funcțiilor vacante de directori și directori adjuncți ai unităților de învățământ sălăjene, ocupate în prezent interimar, după cele două etape organizate în toamna anului trecut și în primăvara acestui an.

Sunt încă vacante, respectiv neocupate prin concurs, 13 funcții de director – la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Aluniș, Școala Gimnazială „Báthory István” Șimleu Silvaniei, Școala Gimnazială „Gyulaffy László” Cehu Silvaniei, Școala Gimnazială Nr.1 Almașu, Școala Gimnazială Nr.1 Băbeni, Școala Gimnazială Nr.1 Chieșd, Școala Gimnazială Nr.1 Cuzăplac, Școala Gimnazială Nr.1 Dragu, Școala Gimnazială Nr.1 Lozna, Școala Gimnazială Nr.1 Pusta, Școala Gimnazială Nr.1 Șimișna, Școala Gimnazială Nr.1 Zalha, Școala Gimnazială „Gheorghe Munteanu” Poiana Blenchii) și 5 funcții de director adjunct – la Liceul Tehnologic „Ioachim Pop” Ileanda, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău, Liceul Tehnologic Nr.1 Sărmășag, Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău și Liceul Tehnologic „Octavian Goga” Jibou.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.