septembrie 30, 2022

Se dubleaza pretul rovinietei pentru masinile de transport marfa intre 3,5 si 7,5 tone

Transporatorii vor plati 600 de euro in loc de 320 de euro pe an

rn

Transportatorii rutieri care folosesc autovehicule cu o greutate mai mare de 3,5 tone destinate transportului de marfa vor plati tarife duble decat pana acum, potrivit unui proiect de act normativ pus in dezbatere publica de Ministerul Transporturilor.
Proiectul prevede dublarea tarifelor rovinietei pentru autovehiculele care au intre 3,5 tone si 7,5 tone, pana la 600 de euro pe 12 luni, de la 320 de euro, cat este in prezent.
Rovinieta pentru 90 de zile va ajunge la 171 de euro, de la 92 de euro in prezent. Tarifele pentru rovinieta de o zi vor fi de 12 euro pentru toate vehiculele mai grele de 3,5 tone.
Pentru ca proiectul de act normativ sa intre in vigoare trebuie sa fie adoptat de Guvern si publicat in Monitorul Oficial.
Rovinieta reprezinta tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania. Aceasta taxa trebuie platita pentru a putea circula pe drumurile publice dn afara localitatilor. in caz contrar se platesc amenzi.

rn

Vor creste amenzile pana la de patru ori
valoarea maxima a rovinietei pe un an

rn

Ministerul Transporturilor mai propune, in proiectul de act normativ, si actualizarea cuantumului amenzilor contraventionale pentru lipsa rovinietei valabile. Valoarea amenzilor contraventionale s-a calculat, pentru toate categoriile de vehicule, ca fiind de doua ori tariful anual pentru amenda minima si de patru ori tariful anual pentru amenda maxima.
Se mentine posibilitatea achitarii a jumatate din minimul amenzii in cel mult 15 zile de la inmanarea sau comunicarea procesului verbal de contraventie.
Proiectul este in dezbatere publica pana la data de 1 septembrie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.