Se dublează numărul școlilor care oferă masă caldă elevilor

0
222

Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolari și elevi va fi extins în anul școlar 2022-2023, de la 150 la 300 de școli.

Potrivit proiectului de act normatv inițiat în acest sens de Ministerul Educației, bugetul prevăzut pentru finanţarea programului este de 354.900.000 lei.

Comparativ cu anul școlar 2021-2022, limita valorică zilnică se majorează cu 50 la sută, de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar.

Această inițiativă are ca scop reducerea abandonului școlar și rata de parăsire timpurie a școlii. “Este extrem de important să încurajăm prezența  elevilor la școală pentru a dobândi competențele necesare și, în același timp, să stimulăm incluziunea celor din mediile dezavantajate”, spun reprezentanții ministerului.

În școli și grădinițe vor fi distribuite doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate sanitar-veterinar.

Implementarea programului-pilot este prevăzută începând cu data de 1 septembrie 2022, dată de referință pentru începerea noului an școlar, termen până la care unităţile administrativ-teritoriale trebuie să finalizeze procedurile de achiziție publică a suportului alimentar și să încheie contractele de prestări servicii.

Lista unităţilor-pilot în care se va implementa Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar, numărul de beneficiari şi sumele alocate pentru finanţarea programului în anul şcolar 2022 – 2023 vor fi aprobate prin ordin al ministrului Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.