Se demolează sediul Serviciului de Ambulanță

Sediul Serviciului de Ambulanță Județean Sălaj urmează a fi demolat. Măsura face parte din proiectul administrației județene referitor la extinderea și modernizarea Spitalului Județean de Urgență Zalău.

Sunt vizate de demolare și construcțiile care găzduiesc în prezent depozitul de produse farmaceutice, garajele, camera de depozitare a deșeurilor, atelierele, rampa auto.

Pentru a aborda unitar investițiile și pentru a propune cele mai bune soluții sub aspectul localizării și a realizării circuitelor aferente pentru investițiile necesare, Consiliul Județean Sălaj a contractat serviciile de elaborare a unui masterplan pentru unitatea medicală. Ulterior realizării acestui masterplan, a fost demarată investiția ”Extindere, modernizare și dotare Spitalul Județean de Urgență Zalău”. În vederea relocării Blocului operator și a secției ATI în acest corp de clădire, a fost elaborată o expertiză tehnică ale cărei obiective au fost, printre altele, verificarea stării tehnice a construcției și analiza posibilității realizării lucrărilor de extindere pe verticală.

Expertiza tehnică a stabilit că se impune demolarea și reconstruirea clădirii, din mai multe motive. Rezultatele evaluării calitative și cantitative încadrează imobilul în clasa de risc seismic II, din care fac parte clădirile susceptibile de avariere majoră în cazul unui cutremur, care pune în pericol siguranța utilizatorilor, dar la care prăbușirea totală sau parțială este puțin probabilă. Având în vedere faptul că imobilul se încadrează în categoria clădirilor aparținând integral domeniului public sau privat al statului sau al unităților administrativ teritoriale, la care lucrările de intervenție sunt însoțite de lucrări de reparații capitale, este necesar ca lucrările de intervenție să se stabilească astfel încât, după efectuarea acestora, clădirea să poată fi încadrată în clasa de risc seismic IV.

Astfel, se recomandă reconstruirea clădirii, deoarece realizarea unei construcții noi are o predictibilitate mult mai bună pe bugetul proiectului și pe graficul de execuție, explică administrația județeană.

Pe de altă parte, deoarece spațiul existent în această zonă este extrem de limitat și nu permite execuția în condiții optime a lucrărilor de extindere propuse, se impune relocarea activității Serviciului de Ambulanță Județean Sălaj într-o altă locație, mai accesibilă.

Din acest motiv, Consiliul Județean Sălaj a achiziționat un imobil situat în Zalău, pe strada Gheorghe Doja nr.159 (fosta Vila Vlad), care urmează să fie dat în administrarea Serviciului de Ambulanță Județean.

Pentru ca imobilul să poată fi demolat, este necesară trecerea acestuia din domeniul public în domeniul privat al Județului Sălaj. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus votului consilierilor județeni în ședința din 28 martie.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *