Se demolează garajele din spatele Școlii “Simion Bărnuțiu”

Administrația locală are în plan demolarea garajelor și copertinelor amplasate în spatele Școlii Gimnaziale “Simion Bărnuțiu” din municipiu, în vederea implementării proiectului privind pietonizarea străzii Unirii.

E vorba despre 14 garaje care urmează să fie puse la pământ dacă, în ședința din 21 iunie, consilierii locali vor vota solicitarea formulată de primarul Ionel Ciunt privind eliberarea terenului în suprafaţă de 4.383 mp, având categoria de folosinţă drum, proprietatea publică a Municipiului Zalău prin desfiinţarea construcţiilor provizorii reprezentând garaje si copertine, în vederea efectuării unor lucrări de interes public.
Obiectivul general al proiectului referitor la pietonizarea străzii Unirii este modernizarea zonei, reducerea aglomerării de persoane, efectuarea unei legături pietonale între strada Unirii şi Bulevardul Mihai Viteazu, modernizarea pasajului pietonal existent, prin refacerea pavajului şi acoperirea acestuia cu vele solare cu rol de umbrire şi protecţie împotriva
intemperiilor.
“Cu ocazia deplasării în teren pe strada Unirii, am constatat că în zona de execuţie a lucrărilor de modernizare sunt amplasate garaje şi copertine inestetice, având un aspect dezolant, ceea ce conferă zonei un aspect insalubru, neîngrijit. Având în vedere cele expuse mai sus, (…) îmi exprim iniţiativa de promovare a proiectului de hotărâre privind eliberarea terenului proprietate publică a Municipiului Zalău prin
desfiinţarea construcţiilor provizorii reprezentând garaje şi copertine (…) în vederea efectuării unor lucrări de interes public în Municipiul Zalău”, spune primarul Ionel Ciunt.
De altfel, clauzele cuprinse în contractele de închiriere a terenului pe care sunt amplasate aceste garaje și copertine prevăd posibilitatea încetării acestora la iniţiativa uneia dintre părţi cu o notificare prealabilă de 15 zile a celeilalte părţi, caz în care proprietarii au obligaţia de a elibera amplasamentul în termen de 30 de zile. În caz contrar, se va proceda la demolarea acestora de către primărie, pe cheltuiala proprietarilor garajelor.


6 thoughts on “Se demolează garajele din spatele Școlii “Simion Bărnuțiu”

  1. Primarule, ce înseamnă provizorii, garajele pot fi cu autorizație de construcție sau nu ? Vezi că dacă garajele au autorizație vei pierde niște voturi. Spune o persoană care nu are garaj în zonă da, nu-mi convine să se piardă voturi a prostu !

  2. O idee binevenita, mai tarziu decat niciodata! }n secolul 22 mai traim ca in anii 70 cand am venit de la tara la oras, manati de partea politica in fabricile nou infiintate!Colniță și beci ptr murături în centrul orașului!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.