Se dau bani de la AJOFM Sălaj pentru a stimula angajările

AJOFM Sălaj acordă subvenții companiilor, pentru a încuraja angajarea persoanelor fără loc de muncă

În primul semestru al acestui an, precizează instituția, se vor da subvenţii pentru 920 locuri de muncă, iar până la data de 1 iunie se vor semna toate cererile eligibile depuse anul trecut pentru convenţii.

Valoarea creditelor de angajament alocate pentru această măsură activă de stimulare a ocupării forţei de muncă este de 14.096.250 lei.

Din bugetul alocat, în primul rând au fost plătite sumele restante pentru subvenţiile acordate angajatorilor şi, până la 1 iunie, se vor semna convenţii pentru 608 locuri de muncă, în ordinea cererilor depuse anul trecut pe lista de aşteptare, explică AJOFM Sălaj.

Aceste subvenţii sunt acordate angajatorilor în scopul sprijinirii angajării persoanelor fără loc de muncă de peste 45 de ani, a tinerilor de până la 29 de ani, a persoanelor cu handicap, a absolvenţilor, a persoanelor care sunt unici întreţinători de familie, a şomerilor de lungă durată.

Subvenţiile se acordă la cerere, în baza unei convenții cu AJOFM Sălaj, iar ulterior angajatorul primește lunar, pentru fiecare angajat, de suma de 2.250 de lei, timp de 12 luni, cu condiţia menţinerii în activitate a acestor persoane pentru o perioadă de minim 18 luni.

AJOFM Sălaj precizează că va continua, și după data de 1 iunie, acordarea acestor subvenții, în ordinea cererilor depuse în acest an, până la epuizarea fondurilor alocate.

Mai multe informaţii se pot obţine la tel:0260/612463, e-mail : [email protected]

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *